Szeged, Petőfi Sándor sgt. 5. I. em. 1., 6722 • Tel.: +36 1 808 9388

EGYIPTOMI KÖRÚT: Kairó és Nílusi hajóút, 5* szálloda, 5 * hajó, 8 nap/7éj

Kairó
Egyiptom

Utazás: Repülő
Ellátás: leírás szerint
Utazás típusa: Luxus/Deluxe, Városlátogatás, Körutazás, Körutazás+Üdülés, Hajóút
Hivatkozási szám: 249635
Éjszakák száma: 7
Tovább a foglalásra

EGYIPTOMI KÖRÚT: Kairó és Nílusi hajóút, 5* szálloda, 5 * hajó, 8 nap/7éj utazás

Leírás: Ez a jól szervezett program kedvére való lesz! A körutazásunk során bemutatunk mindent, amit Egyiptomról, annak történelméről, műemlékeiről tudni kell. Elsősorban az ókori civilizációra épül a program, annak kérdőjeleire, titkaira, de utazásunk során megismerhetik a mai egyiptomiakat, életüket, szokásaikat, vallásukat és problémáikat. A hajóút során több műemléket nézünk meg, de mellette lehetőség lesz a hajó fedélzetén napozni, pihenni vagy akár csobbanni egyet a hajó úszómedencéjében.

Távolságok: Kairói szállodánk Gízában található, közel a Gízai piramisokhoz. Kb. 1 óra autóútra a központtól és a repülőtértől is a várható forgalmat is beleértve. A luxori szállodáról: Luxor központja gyalogosan 25 perc alatt elérhető, műemlékeihez pedig kisbuszainkkal juthatnak el.

Szállás: Jó minőségű szállások, tágas szobák. A szobák fürdőszobásak. Tv, minibár és széf minden szobában található. Szobákhoz erkély is tartozik műanyag székekkel és asztallal. A hajó szálló szobái kisebbek a szálloda szobáihoz képest ,de hasonló felszerelésűek

Felszereltség: Az egyiptomiak nagyon szeretik a parkokat,ezért az 5* nagyobb szállodák parkosak, úszómedencével Gízában és Luxorban is. A hajó szállón a fedélzet, a bár, az éttermek nyújtanak kellemes kikapcsolódást utasainknak.

Ellátás: Program szerint. Szállodákban félpanzió, a hajón teljes ellátás. Ital fogyasztás külön fizetendő.

Közlekedés: Repülővel: Budapest- Kairó Kairó-Asszuán Luxor Kairó Kairó-Budapest Hajóval Helyileg légkondicionált autóbusszal, Luxorban kis vonattal is, Edfuban konflissal

Kedvezmények: Már 8 fő jelentkezése esetén kérje speciális ajánlatunkat

Program

1. nap: Kairói reptérre érkezés után, vízum ügyintézés,majd külön transzfer a szállodába, üdvözlő ital, vacsora és szállás.

2. nap: Reggeli után a Piramisok kerületéhez látogatunk: Kheopsz, Kefrén és Mükerinosz fáraók piramisaihoz. (Különdíj ellenében korlátozott számban a Piramis belsejébe is bemehetnek.) Ezután Völgytemplom következik a világhírű Szfinx-szel. Délután a Történelmi és Régészeti Múzeumba látogatnak. Közben felkeresnek egy papirusz és egy parfüméria műhelyet. A napot Khan El Kalili bazárral zárják. Vacsora és szállás

3. nap: Reggeli után szabad program vagy 4 fakultatív program lehetőség közül választhatnak: 3/1 Alexandria: Egész napos program, utazás légkondis busszal Alexandriába, fő nevezetességeinek bemutatása belépőkkel. ( Egész napos program) Ára: 70 EUR/felnőtt és 35 EUR/12 év alatti gyermek. 3/2: Kirándulás: Memphisz és Sakkara: Egyiptom ókori fővárosa és temetkezési helye. Kb. 3 órás program.Transzferrel, belépőkkel. Ára: 35 EUR/ felnőtt és 20 EUR/12 év alatti gyermek. 3/3: Kopt negyed és Mohamed Ali mecset- Citadella. Kb. 3 órás program transzferrel, belépőkkel. Ára: 32 EUR/felnőtt és 16 u/ 12 év alatti gyermek. 3/4: Esti program: Hang és Fényjátékok a Piramisok lábánál, utazással, belépővel ( Ez a program a 2.és a 3.nap este is választható, nem ütközik más programmal). Ára: 40 EUR/felnőtt és 20 EUR//12 év alatti gyermek.

4. nap: Reggeli után Asszuánba repülünk. Asszuáni programunk: Asszuáni gát, Nasszer tó, Gránit bánya -Befejezetlen Obeliszkkel. A hajónkra megyünk, szobák szétosztása, a hajón, ebéd. Du. 2-től Fakultatív program lehetőség: 1.Philae temploma- Isis templom: Ára utazással, belépővel 30 EUR/felnőtt és 15 EUR/ 12 év alatti gyermek. 2.Nubiai falu: felukával, tevegeléssel, krokodilnézéssel és igazi nubiai házak és családok bemutatásával, közben a hajóról látjuk Aga Khan mauzóleumát, a Botanikus kertet és Elefántin szigetet. Ára: 30 EUR/felnőtt és 15EUR/12 év alatti gyermek. Vacsora, szállás a hajón.

5. nap: Szabad program vagy fakultatív program: Kora reggel elutazási lehetőség autóbusszal Abu Simbel-be, ahol II. Ramszesz és feleségének csodálatos szikla templomát keressük fel. Ára: utazással, belépővel: 75 EUR/felnőtt és 35 EUR/12 év alatti gyermek. Dél körül visszaérkezünk a hajóra, ebéd és a hajó elindul Kom Ombo felé. Délután kellemes pihenés a hajó úszómedencéjében és a napozó teraszon. Kora este érkezés Kom Omboba: Szobek és Hareorisz templomhoz. Este vacsora, majd zene, tánc a hajó bárjában.

6. nap: Reggel Edfuba érkezés, Horusz templomához konflissal utazunk és bemutatjuk az ókori egyiptomi templomok egyik legszebb klasszikus példáját. Reggeli, ezután újra pihenés a hajó fedélzetén. Később Esnai zsilipezés, közben ebéd, kora este érkezés Luxorba. Luxor temploma. Ezután vacsora a hajón és zenés program a hajó bárjában.

7. nap: Reggeli után csomagjainkkal elhagyjuk a hajót. Luxor bemutatása következik:Királyok völgye, Hatchepsut királynő sziklatemploma, Memnon kolosszusok, Alabástrom műhely és Karnak szentélye Este vacsora, szállás Luxorban.

8. nap: Reggeli és készülődés a repülőtérre, visszautazás Kairóba, majd Budapestre.

x

Az ár tartalmazza:

Repülőjegyeket: Budapest- Kairó; Kairó-Asszuán; Luxor-Kairó és Kairó Budapest
Szállást 7 éjszakára
4 félpanziót + 3 teljes ellátást
Minden transzfert: repülőtérre és kirándulásokhoz
Belépőjegyeket az alapprogramhoz.
Magyar ny. idegenvezetést 6 főtől.
6 fő alatti létszám esetén angol nyelven történik az idegenvezetés, de ebben az esetben is kérhető kisebb felár mellett magyar nyelvű idegenvezetés
(Minimális létszám az út elindításához 4 fő)

Az ár nem tartalmazza:

Repülőtéri illetéket
Storno biztosítást, ami az alapár 1,6%-a
Utasbiztosítást: 560 Ft/felnőtt/nap , gyermek -50%.
Kötelező szervízdíjat, ami 24 EUR/felnőtt + 16 EUR / 12 év alatti gyermek./ 8 napra/ .Helyszínen fizetendő.
Ital fogyasztást, ami a helyszínen fizetendő
Fakultatív programokat, ami a helyszínen fizetendő

Árak, időpontok, foglalás

Válasszon időpontot és típust:
Időpont:
Szobatípus:

Kérdezze szakértőnket!

06 1 808 93 88

Adja meg telefonszámát, visszahívjuk


Visszahívásra alkalmas időpont:


Hírlevél feliratkozás          


sales@mortons.hu   |   Cégadatok   |   ÁSZF   |   Adatvédelmi tájékoztató