Ecuador - Kiskörút a szigetek között - Galapagos-szigetek (Egyéni)

Galapagos-szigetek, Körutazás Ecuadorban, Galapagos-szigetek, Körutazá...

2019-04-01 – 2019-04-06

6 nap / 5 éj
 • Hotelkategória Program szerint
 • Utazás módja Egyéni
 • Ellátás leírás szerint
 • Hivatkozási szám 382412
 • utazás típusa Üdülés
 • utazás típusa Egzotikus út
 • utazás típusa Körutazás

Az utazás részletei

Leírás:

Egyedülálló élményekben lehet része a szigetcsoport-látogatáson! A könnyű kalandtúra lenyűgöző tájakon halad végig, és a természettel egybeolvadva ismerheti meg a helyi flórát és faunát. A Galápagos-szigetek Ecuador nemzeti természetvédelmi parkja, és egyben számos növény- és állatfaj lakóhelye, köztük a leghíresebbeké, a galapagosi óriásteknősöké. Itt folytatta meghatározó tanulmányait és kutatásait Charles Darwin is, akiről egy szigetet is elneveztek.

Ellátás:  5 reggeli, 1 ebéd és 3 vacsora

Egyéb: A csoportos körút minimum létszáma 4 fő. Felárral privátban is foglalható a körút, melynek minimum létszáma 2 fő. Indulás minden hétfőn, kivéve kiemelt időszakokban és ünnepnapokon. Az ajánlat szabad helyek függvényében érvényes.

Program:

1. nap - Puerto Ayora - Santa Cruz - sziget

Érkezés a Baltra repterére, transzfer Santa Cruz - szigetére, Puerto Ayora városába. Útközben megcsodálhatjuk az Itabaca csatornát, mely elválasztja a két szigetet. A hotelbe érkezés előtt még ellátogatunk a Manzanillo farmra, és megismerkedhetünk a galapagosi óriásteknősökkel. A teknősök a szabadban nőttek fel, így nem szoktak hozzá az emberekhez, tilos etetni és megérinteni őket. Ebéd után, ha időnk engedi, útba tudjuk ejteni a sziget egyik láva csatornáját is. Az eseménydús nap után megérkezünk Puerto Ayorába, elfoglaljuk a szobákat.

 

 2. nap - Santa Cruz - és Floreana - sziget

A hotelben elfogyasztott reggeli után ellátogatunk a Galapagosz Nemzeti Park látogató központjába, ahol megismerhetjük a teknősök különböző fajait. Sétánkat folytatva elérünk a Charles Darwin múzeumhoz, itt megcsodáljuk többek között a világhírű Lonesome George teknős testét. Utána visszamegyünk a városba, kis szabadidő keretein belül lehet ebédelni egyénileg. Koradélután egy hajóúton veszünk részt, és ha szerencsénk van, a hajóút alatt delfineket és tengeri teknősöket is láthatunk majd. Floreana- szigetén kikötünk, teszünk egy sétát a csodás Lobos parton, fókák, vöröslábú szulák, iguánák és tengeri teknősök között. (Floreana szigetén nem fejlett a turizmus, ne várjunk boltokat, nagy éttermeket, mivel a helyiek egyszerűen élnek. A szállásra visszaérkezve vacsorázunk, pihenünk.

 

3. nap - Floreana-sziget és Izabella-sziget

Korai reggeli után utazás Floreana hegyvidékére, amely Peace Asylum néven is ismert, és ami nem csak gyönyörű, de történelmi múltja is jelentős: itt telepedett le a 20. század első felében a német származású Whitmer család. Kezdetben barlangokban élt a család, majd leköltöztek a mai Puerto Velasco Ibarra helyére. A nyugodt, zöld környezetben talán szabadon élő teknősökkel is találkozhatunk utunk során.

Dél körül visszautazunk a hotelhez, lehetőség nyílik ebédelni egyénileg. Ebéd után újra hajóra szállunk, és egy hosszabb hajóút után megérkezünk a Galapagos - szigetek legnagyobb szigetére, az Izabella-szigetre. Puerto Villamilben elfoglaljuk az új szállásunkat, majd a délutáni órákban felfedezzük a sziget homokos strandjait, köves partszakaszait, és sétánk során megcsodálhatjuk a Galapagosi természet csodáit: az egzotikus mangróvefák mind a négy fajtáját és számos különleges madarat a flamingótól a halászsason át. Sétánk végén megérkezünk a helyi teknős tenyésző központba. Transzfer vissza a hotelba, és közös vacsora.

 

4. nap - Izabella - sziget, kirándulás a Sierra Negra vulkánhoz, Santa Cruz - sziget

Izabella-szigete arról híres, hogy az afrikai Ngorongoro után itt található a legnagyobb kráter a világon. Korai reggeli, és transzfer után felkapaszkodunk a kráter peremére, ahonnan szép időben a 11 km átmérőjű krátert beláthatjuk.  A terület aktív vulkáni tevékenységének köszönheti az Izabella-sziget a létrejöttét, folyamatos formálódását. A kirándulás után transzport vissza a városba, rövid szabadidő, ebéd egyénileg.  Délután hajóval uatzunk Santa Cruz szigetére, az utazás során nagy valószínűséggel láthatunk delfineket az óceánban, gyakran boldogan úsznak a hajók mellett. Délután 5 körül érkezünk Puerto Ayora városába, elfoglaljuk a szobákat, szabadidő.

 

5. nap - Santa Cruz - sziget

Korai reggeli után egy szűk órás sétát teszünk a sziget partjain a Tortuga öbölhöz. Itt a víz nyugodt, az élővilág változatos, iguánákkal, tengeri madarakkal, mangróvefákkal és kaktuszokkal körülvéve élvezhetjük a partszakasz különleges hangulatát. A városba visszaérve lesz egy kis szabadidőnk, ebéd egyénileg. Délutáni sétánk során megcsodálhatjuk a vulkanikus partszakaszt, és a Las Grietast, azaz a Hasadékot. Itt a sziklák szűk szorost alkotnak, közöttük a víz kristálytiszta, így itt fürdeni felejthetetlen élmény. Este búcsúvacsora egy helyi étteremben.

 

Fakultatív program: délután 3 órás öböl túra, látogatás Lobos szigetére, sznorkelezés (felszerelés biztosított), látogatás a Hasadékhoz, cápanézés. Ár: 14 800 Ft/fő

 

6. nap - Santa Cruz - sziget, Baltra, Guayaquil (vagy Quito)

Reggeli után indulás a reptérre, útközben megállunk megcsodálni az Ikrek nevű krátereket. Baltra repülőterére érkezés, repülés vissza Guayaquilba vagy Quitoba.

Útvonal: Baltra Island | Santa Cruz Island | Floreana Island | Isabela Island | Santa Cruz Island

x

Az ár tartalmazza:

 • a szállást turista hotelekben, kétágyas szobákban,
 • az étkezéseket program szerint (az ebédet első nap, a második és harmadik napon reggelit és vacsorát, a negyedik napon reggelit, az ötödik napon reggelit és vacsorát, a hatodik napon reggelit),
 • a gyorshajó transzfert a szigetek között, angol és spanyol nyelvű helyi idegenvezetőt,
 • a transzfert a szigeteken,
 • az ajánlatban szereplő kirándulásokat.

Az ár nem tartalmazza:

 • a sztornó biztosítást (1.5%),
 • a nemzetközi és belső repülőjegyeket,
 • a belépőjegyet a Galapagosz Nemzeti Parkba és egyéb privát védett területre,
 • a fakultatív programok árát,
 • a borravalókat és egyéb étkezéseket.