Szeged, Petőfi Sándor sgt. 5. I. em. 1., 6722 • Tel.: +36 1 808 9388

Skandináv fővárosok és hajózás a tengereken

Körutazás Dániában
Dánia

Utazás: Busz
Ellátás: Reggeli
Utazás típusa: Magyar idegenvezetővel, Hajóút, Körutazás, Városlátogatás
Hivatkozási szám: 134964
Éjszakák száma: 7
Tovább a foglalásra

Skandináv fővárosok és hajózás a tengereken utazás

Az Európa északi nagyvárosaiban élők mindennapjai a kezdetektől szorosan összefüggenek a vízzel: Malmö és Koppenhága az Öresund-szoros két oldalán, Oslo az Oslofjord partján, Helsinki a Vantaa folyó torkolatánál, Stockholm pedig a Mälaren-tórendszer felé vezető csatorna mentén fekszik. Új, különleges körutazásunk programját úgy terveztük meg, hogy a "hagyományos" városlátogatások mellett, több alkalommal a vízről is megcsodálhassák Skandinávia látnivalóit. Közeledvén a nyári napfordulóhoz – a „fehér éjszakák” időszakához – a hajókról a lehető legszebb naplementékben és napfelkeltékben gyönyörködhetünk!


Utazás: légkondicionált autóbusszal és hajóval.

Elhelyezés: Németországban a tranzit során panzió / szálloda, 2 éj Skandináviában *** szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban, 3 éjszaka a hajókon 4 ágyas zuh./WC-s belső kabinokban.

Ellátás: reggeli és fakultatív félpanzió (6 vacsora).

 

1. nap: Budapest – Rostock környéke (kb. 1000 km)
Utazás Budapestről, Pozsony – Prága – Berlin útvonalon Rostock környékére. A késő esti érkezés miatt első este nincs szervezett vacsora. Szállás.

2. nap: Rostock – Koppenhága - Malmö (kb. 200 km)
Reggeli után irány a kikötő, kompátkelés Rostockból a dániai Gedserbe, majd utazás KOPPENHÁGÁ-ba. A nap folyamán a dán főváros legfőbb látnivalóit tekintjük meg kívülről: Városháza, Christiansborg (királyi palota), a IV. Keresztély által épített Rosenborg kastély, Márvány templom, Amalienborg, Gefion-szökőkút, Kis Szirén stb. Kora este még vár ránk egy különleges élmény: átkelünk a múlt század legvégén épített Öresund-hídon, mely 2000. július 1. óta köti össze Dániát Svédországgal. Szállás Malmöben.

3. nap: Malmö – Stockholm (kb. 600 km)
Reggel a svéd főváros felé vesszük az irányt. Kora este érkezünk a kikötőbe, és behajózunk. Elfoglaljuk a kabinjainkat, ahol az elkövetkező 2 éjszakát töltjük. Különleges élmény elbúcsúzni az esti Stockholmtól, ahová majd 2 nap múlva visszatérünk, csak akkor a napfelkelte fogad majd minket. Éjszaka a hajón.

4. nap: Turku – Helsinki – Turku (kb. 370 km)
Reggelre a finnországi TURKU kikötőjébe érkezünk, csomagok nélkül elhagyjuk a hajót és a fővárosba utazunk. HELSINKI-t I. Gusztáv svéd király alapította a Vantaa folyó torkolatánál, hogy a rivális Hanza-város, Tallinn vetélytársa legyen. Városnézésünk során a főbb nevezetességekkel ismerkedünk: Nagytemplom, Egyetemi Könyvtár, Országház, Szikla-templom, Uszpenszkíj Székesegyház (kívülről), Sibelius-emlékmű stb., majd délután visszautazunk Turkuba, az egykori finn fővárosba. Este behajózás, éjszaka a hajón.

5. nap: Stockholm – Karlstad (kb. 350 km)
A reggeli órákban kikötés STOCKHOLM-ban. Rövid autóbuszos városnézés során a városháza (kívülről, a Nobel-díj vacsora és ünnepség helyszíne), Lovagok szigete, Királyi palota (kívülről) és a Vasa Múzeum megtekintése következik. Késő délután utunk a Vaenern-tó partján fekvő KARLSTAD városába vezet. Szállás.

6. nap: Karlstad – Oslo (kb. 220 km)
Irány Norvégia! Érkezés után városnézés OSLO-ban, a negyedik skandináv fővárosban: a Fram Múzeum az Északi- és Déli-sark utazásoknak, a Kon-Tiki Múzeum Heyerdahl felfedező emlékének, a Viking Hajók pedig a viking ősöknek állítanak emléket! A norvég királyok palotáját és az Akershus erődöt kívülről tekintjük meg. A legfiatalabb városháza sem marad ki, és végül a híres norvég szobrász, Vigeland alkotásait is megcsodáljuk a róla elnevezett szoborparkban. Este ismét behajózunk, s még világos van, mikor elindulunk a város központjából, hogy végighajózzunk a felejthetetlen élményt nyújtó Oslofjordon! Éjszaka a hajón.

7. nap: Frederikshavn – Hannover környéke (kb. 700 km)
Reggel kikötünk Dániában. Ismét buszra szállunk, s déli irányba haladunk Németország felé. A nagy kikötőváros, Hamburg mellett haladunk el, majd folytatjuk utunkat tovább. Szállás Hannover környékén.

8. nap: Hannover környéke – Budapest (kb. 1000 km)
Mai napra nem marad más hátra, mint hogy hazatérjünk, utazva német és osztrák autópályákon, rövid pihenőkkel és egy ebédszünettel. Érkezés az esti órákban.
x
A részvételi díj tartalmazza:
- utazást légkondicionált autóbusszal
- kompátkelést Rostock – Gedser útvonalon
- 3 éj szállást Stockholm – Turku, Turku – Stockholm és Oslo –Fredrikshavn útvonalakon, 4 ágyas, zuh./WC-s, belső, ablak nélküli kabinban
- 2 éj Németországban oda- és vissza útban panzió / szálloda,
- 2 éj Svédországban jó minőségű *** szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban
- büféreggelit
- kirándulásokat a program szerint
- idegenvezetést
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:
- a belépőjegyek és a fülhallgató árát: kb. 150,- SEK, 300,- NOK és kb. 10,- €
- fakultatív félpanziós felárat: 65.200,- Ft (6 vacsora, az 1. este kivételével)
- a hajón 2 ágyas belső kabinban a felár: 38.600,- Ft/fő, 2 ágyas külső (ablakos) kabinokban: 64.400,- Ft/fő
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5%)
- 30 – 34 fő utazása esetén a 11.000,- Ft-os felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett utazás, az során felmerülő költségeket (pl. személyi jellegű kiadásokat)

Árak, időpontok, foglalás

Válasszon időpontot és típust:
Időpont:
Szobatípus:

Kérdezze szakértőnket!

06 1 808 93 88

Adja meg telefonszámát, visszahívjuk


Visszahívásra alkalmas időpont:


Hírlevél feliratkozás          


sales@mortons.hu   |   Cégadatok   |   ÁSZF   |   Adatvédelmi tájékoztató