Szeged, Petőfi Sándor sgt. 5. I. em. 1., 6722 • Tel.: +36 1 808 9388

Hova utazna?
Indulás
Visszaérkezés

Ár / fő:

Honnan
Hová

Indulás
Visszaérkezés


Osztály

Prága repülőjegy

Látta már a prágai csillagászati órát az Óváros téren? Ha még nem, akkor nézze meg élőben, és ismerje meg a város többi nevezetes látnivalóját is! Olcsó repülőjegy Prága városába, Csehországba – mindössze pár kattintás, és máris válogathat ajánlataink között! Repülővel gyorsan és kényelmesen utazhat, a repülőjegy foglalás Prágába pedig történhet online, telefonon, személyesen, vagy e-mailben is.

Prága

Csehország fővárosa és egyben az ország legnagyobb települése is. Az Európa és Csehország közepén található várost gyakran hívják száztornyú városnak, arany városnak vagy csak egyszerűen a városok királynőjének. S bizony nem is véletlenek ezek az elnevezések, sokan egyenesen Európa legszebb fővárosának titulálják.

Az Óváros gyalogszerrel is bejárható, így egy igazán hangulatos sétában lehet részünk, miközben élvezhetjük a hangulatos utcák kellemes miliőjét.

Prága egyik leghíresebb szimbóluma a Károly híd, mely az Óvárost és a Kisoldalt köti össze. Az 516 méter hosszú és 10 méter széles híd 16 pillérrel rendelkezik, és korábban egy fahíd állt a helyén. 1357-ben rakta le az alapkövét IV. Károly német-római császár, és egészen 1851-ig ez volt az egyetlen híd a Moldván. Manapság a hídon pezseg az élet, így találkozhatunk rajta utcazenészekkel, mutatványosokkal, grafikusokkal és rengeteg fiatallal is.

Szintén szimbolikus építmény az Óvárosi hídtorony, amely a világ egyik legpompásabb gótikus épülete és minden bizonnyal Európa leggyönyörűbb hídtornya. A 14. század végén tervezte Petr Parler, s nem csupán díszítőelemként funkcionált, hanem védelmi célokat is szolgált. A torony 64 méter magas és három szoborral díszített. Belsejéből pazar kilátás nyílik Prága óvárosára.

Kihagyhatatlan eleme a városkának az Óvárosi tér, mely Prága legrégebbi, a 12. század óta létező tere. Szinte mindig tele van turistákkal, akiket teljesen elvarázsol az ősi épületek, székesegyházak, zenészek és mutatványosok egyvelege.

A tér egyik legérdekesebb eleme a csillagászati óra, amely a világ legrégebbi, még ma is üzemelő ilyen fajta órája. Leolvasható róla a Nap és a Hold állása, valamint az aktuális csillagjegy is. Minden egész órakor mozgó apostolokat és egyéb figurákat lehet megfigyelni az óránál.

Szintén a téren található a Városháza, melynek tornyából élvezhetjük a csodás prágai panorámát.

Az Óváros bejárása után okvetlenül látogassuk meg a Kisoldalt is, hiszen ezt tartják Prága legszebb részének. Itt igazán felfedezhetjük a macskaköves utcák regényes hangulatát, templomokkal és kis boltokkal övezve, valamint rengeteg tradicionális cseh kocsma és étterem is várja az ide érkezőket.

Az újváros egyik legjelentősebb tere a Vencel tér, mely kulturális és üzleti központként is funkcionál. Itt állandóan pezseg az élet, tele van turistákkal, s a közeli szállodáknak, bároknak és kocsmáknak köszönhetően éjjel sem áll meg soha az élet.

Prága repülőjegy vadász

Ha érdeklik a Prága repülőjegyek, de nem talált megfelelőt magának, itt beállíthat árfigyelést.

Adja meg email címét, hogy hová szeretne repülőjegyet foglalni és válasza ki a figyelés típusát: rugalmas utazási időpontot, ha a kinttartózkodás napjait szeretné megadni, vagy az árfigyelés egy dátumra opciót, ha már tudja melyik napokon repülne. Ha bekerül a rendszerünkbe egy, az Ön által megadott kritériumoknak megfelelő repülőjegy, értesíteni fogjuk.

Honnan:
Hova:
Mettől:
Meddig:
Min. napok száma:
Max. napok száma:
*A vadász használatával a Morton's hírlevelére is feliratkozik.

További szolgáltatások


Kérdezze szakértőnket!

06 1 808 93 88

Adja meg telefonszámát, visszahívjuk


Visszahívásra alkalmas időpont:


Hírlevél feliratkozás          


sales@mortons.hu   |   Cégadatok   |   ÁSZF   |   Adatvédelmi tájékoztató