Zombitúrán Atlantában

Tetszik? Oszd meg:

A 2010-ben indult Walking Dead című sorozat immár az ötödik évadnál tart és elképesztő tömegeket vonz a képernyők elé minden héten. Van azonban, akinek nem elég a képernyő közelsége, látnia kell a sorozat helyszíneit. Nekik találták ki a Zombi Túrákat, melyek során bejárhatják az oly sokszor látott vérfagyasztó vagy épp nosztalgikus forgatási területeket.

A név kissé félrevezető, ugyanis az öt évad során egyszer sem hangzik el a „zombi” szó, de az ilyen apróbb nyelvtani ellentmondásokon túllendülve igazán élvezetes élményben lehet részünk, ha ellátogatunk Atlantába. Itt ugyanis a Disney Land-et megszégyenítő marketing folyik, amit ráadásul elsősorban a helyiek működtetnek.

Egy indianapolisi pár csak a sorozat iránti rajongása miatt jött el Georgiába. Mary és Eric Kolodziej az első résztől kezdve fanatikusan követik a legapróbb fejleményeket is, így logikusnak tűnt ide szervezni vakációjukat. „Mindenkiben megfogalmazódik a gondolat, hogy mit tenne egy zombi apokalipszis során. A sorozat pedig ezt mutatja be” – mutatott rá az évtizedek óta készülő zombis filmek eddig is létező, alapvető céljára Mary.
– „Mindenki tud valamelyik szereplővel azonosulni.” Az egyik idegenvezető, Patrick Williams pedig olyannyira bennfentes, hogy maga is szerepelt statisztaként – természetesen, mint zombi. A legnagyobb dolog egy valódi Walking Dead rajongónak azonban az, ha olyan zombiként szerepelhet a sorozatban, aki különös odafigyeléssel lett sminkelve. Ugyanis ők azok, akik fontosabb jelenetekben alakíthatják az emberevő szörnyetegeket, így nem csak a tömeg részeként veszik fel őket, sőt sokszor a szereplőkkel is interakcióba lépnek (többnyire valamilyen formában legyilkolják őket). Williams boldogan meséli, hogy az emberek odavannak a látnivalókért és egyre többen jönnek megnézni a híres helyszíneket. Az első évad belvárosi jelenetei egy könnyen bejárható területen voltak felvéve, így ehhez még busz sem kell, egy-két óra alatt minden fontosabb épületet és utcaszakaszt megnézhetünk. A második évad vidékiesebb helyszínei pedig csupán 60 kilométerre találhatóak. Bár a Walking Dead vitathatatlanul hiányt szenved olyan alapvető dolgokban, amik a múlt nagy zombis filmjeit különlegessé tették, valami miatt mégis az egész világ ezt nézi. Hiába a döcögős cselekmény vagy a végtelenségig elnyújtott, lapos párbeszédek, a produkció sorozatjellege meghozta gyümölcsét: az ötödik évad első részét 17,3 millióan nézték meg. Ha ön is egy volt közülük, gondolja meg erősen hova megy nyaralni jövőre.

Tetszik? Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.