Mégsem olcsó a fapados!?

Tetszik? Oszd meg:

Bár a szolgáltatás neve és a hosszú évek információi alapján jogosan gondolhatja azt bárki, hogy a legolcsóbb megoldás a repülős utazásra egy fapados légitársaság ajánlata, nem árt megnézni, vajon tényleg annyi lesz-e a végösszeg a foglalás véglegesítésekor, amennyiért a jegyet hirdetik. Mégsem olcsó a fapados?

Nézzünk egy konkrét példát:

Tegyük fel, hogy Budapestről szeretnénk Barcelonába utazni egy 2016 januári villámlátogatásra. Kinéztem egy dátumot, így két éjszakát tudok a városban tölteni. Mindezt az egyik nagy, ismert fapados légitársaság oldalán be is írtam és egy rendkívül kedvező, 19 980 Ft-os árat kaptam, ami valljuk be, tényleg nagyon meggyőző. Ez remek is, mindaddig, amíg nem szeretnék egy egészen kicsi kézitáskán kívül mást magammal vinni vagy nem nőttem túl magasra, és nem kell picit hosszabb hely a lábamnak, hogy ne nyomorogjam végig az utat.

Mert ha bármi olyan „extra” szolgáltatást szeretnék igénybe venni, ami nincs a jegy árában (és a repülőjegyen, az illetéken és egy kicsi táskán kívül tényleg semmi más nincs benne), akkor már keményen bele kell nyúlnom a pénztárcámba.

Akkor tételesen:

Nagyobb kézipoggyász: 10 800 Ft / csomag

23 kg-os feladott poggyász: 15 500 Ft / csomag

Repülőtéri utasfelvétel (ha valamiért online nem tudom megoldani): 3100 Ft / járat

Ülőhely az első sorban: 3100 Ft / járat

Ülőhely elöl az ablak mellett: 1550 Ft / járat

Ülőhelyek nagyobb lábtérrel: 2500 Ft / járat

Ülőhely az utastér hátsó részén alak mellett: 800 Ft / út

Elsőbbségi beszállás: 1250 Ft / út

Járatmódosítás lehetőségét megadó kiegészítő ajánlat: 6200 Ft

SMS visszaigazolás a járatról: 350 Ft

Soron kívüli biztonsági ellenőrzés: 1250 Ft / járat

Executive Lounge: 6200 Ft / járat

 

Persze ezek között a tételek között szerepel olyan is, ami „luxuskiadás”, mint például a Business Lounge vagy az elsőbbségi beszállás, de ha csak egy 23 kg-os poggyász szeretnék feladni, ablak mellé ülni és SMS-t kapni a foglalás visszaigazolásáról, akkor máris a 19 980 Ft-os árból 37 430 Ft lett. Erre sem mondhatja senki, hogy elrugaszkodottan sok, de a kezdeti mézesmadzag árhoz képest majdnem a duplája.

A hagyományos légitársaságoknál a kezdeti jegyár általában jóval magasabb, mint a fapadosoknál, de ebben az árban – függően a desztinációtól és légitársaságtól – benne van a nagyobb méretű kézipoggyász (8, 10 vagy 12 kg), a feladandó poggyász (20-23 kg) és sokszor indulás előtt 24 órával még a helyet is kiválaszthatom a gépen. Ha távolabbi úticélt választok, magyarul hosszabb a menetidő, még a napszaknak megfelelő étkezést is biztosítja a légitársaság.

Megéri a fapadosok kedvező alapárait kihasználni azoknak, akik kevés pénzből, alapszolgáltatásokkal szeretnének világot látni, de ha ezeknél egy kicsit többet szeretnél kapni az utazás folyamán, érdemes a fapados járatokon kívül más opciókat is megnézni.

Foglalás előtt nyugodtan kérd kollégáink segítségét vagy keress rá a kiválasztott dátumokra a www.mortons.hu –n, itt könnyen össze tudod hasonlítani a különböző légitársaságok árait.


Tetszik? Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.