Kitalálod-e, melyik állam kedvenc kajája van a képen?

Tetszik? Oszd meg:

1. Hoosier

1_hoosier

Csupa krém és cukor. És még egy kis cukor. Meg a tetejére is cukor. Annyira édes, hogy az már fáj – és túlzott fogyasztása egyértelmű út a kettes típusú cukorbetegség felé. Bár a Hoosier Pie Company Chicagóban van, mégsem arrafelé választották ezt az állam hivatalos ételének – hanem ahol először készítettek ilyet, hol is?

A helyes válasz: Indiana

2. Jello

2_jello

A Jello, nem más, mint ízesített, édesített zselatin. Tulajdonképpen egy állati kollagénből készült, előbb porított, majd zselésített kidermedt massza mesterséges ízesítőszerekkel. Első hallásra nem valami bizalomgerjesztő dolog, különösen nem olyan valami, amit egy szövetségi állam hivatalos édességének megtesz – pedig megtörtént, egy olyan helyen, amitől ilyen világi hívságot nem is várnánk.

A helyes válasz: Utah

3. Pepper

3_pepper

Fehér kenyértésztába sütött savanyított csípős paprika – tulajdonképpen ennyi a pepperoni roll. Kétségtelenül finom dolog, de vajon hol találták méltónak arra, hogy az állam hivatalos ételének nyilvánítsák? Nyilván ott, ahol minden bolt teli van vele, és mindenki ezt eszi, de hol?

A helyes válasz: Nyugat-Virginia

4. Peach

4_peach

A sárgabarackos süti amolyan igazi amerikai pite – édes, ragadós, zaftos és nagyon finom. De melyik államban volt olyan fontos a kajszi termesztése az ötvenes években, hogy az állam szenátusa egyhangúlag állami eledellé nyilvánította a barackos sütit?

A helyes válasz: Delaware

5. Osztriga

5_osztriga

Az osztrigáról legtöbbünknek talán a Cote d’Azur jut az eszünkbe, ahol az elegáns hölgyek és urak a tengerparton egy luxusétteremben ezt a különlegességet szopogatják ki a kagylóból. De bizony az Atlanti-óceán másik partján is elterjedt és népszerű ez a kagylóféle, de vajon melyik állam érezte úgy, hogy ezzel kell menőznie?

A helyes válasz: Connecticut

 

 


Tetszik? Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.