Biztonságos nyaralás 2016-ban

Tetszik? Oszd meg:

“Utazzunk vagy inkább hagyjuk ki idén?” – ez a kérdés manapság a sajnálatos világpolitikai események tükrében sokakban felmerül. Erre a kérdésre próbál meg szakértő kolléganőnk megnyugtató tippeket, tanácsokat adni, mivel mi azt gondoljuk, utazni igenis kell, a megérdemelt pihenést ne hagyjuk ki! Megmondjuk, mi hova mennénk bátran idén nyaralni:

“A kialakult világpolitikai helyzet talán egy kissé bizonytalanná tett mindannyiunkat a Merre  tovább, Hol nyaraljunk idén? Merjünk‐e egyáltalán utazni? kérdésben; ezt a bizonytalanságot próbáljuk oldani aktuális híreinkkel,  rendelkezésre álló információinkkal, illetve próbálunk tippeket adni, hogy mely országot, üdülő területet érdemes idén felkeresni akár családdal, akár barátokkal vagy párunkkal Természetesen a teljesség igénye nélkül válogattunk, javaslunk most nyaralási helyszíneket.

Fontosnak tartom megemlíteni, hogy újra ébredezik a tunéziai, és az egyiptomi idegenforgalom. Mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy a MUISZ (Magyar Utazási Irodák Szövetsége) , idén tavasszal a tunéziai Sousse városában tartott egy 4 napos konferenciát. Úgy gondoljuk ez mindenképpen egy pozitív jelzése, bátorítása, mintegy nyitánya annak, hogy merjék a magyar turisták ismét birtokba venni e kis arab ország mesés finom homokos tengerpartját.

fb900x600world036

Ez a fellendülés megmutatkozik abban is, hogy például a Tunisair számos járatot indít ismét Németországból, de többek között Oroszországból és  Csehországból is közlekedni fognak charterjáratok. Napi járatokat üzemeltet a légitársaság Frankfurt és  Tunisz között, Münchenből és Düsseldorfból pedig heti három járat fog közlekedni a tunéziai fővárosba. Magyarországról charter járattal (direkt) honfitársaink Djerbára és Monastirba májustól október végéig utazhatnak rendkívül kedvező árakon.

A görög szigetek továbbra is biztonságosak, és persze idén is kedvező árakkal várják az üdülni vágyókat!  Akiket esetlegesen a bevándorlók rettentetnének vissza egy görög apartman vagy egy szép görög hotel  foglalásától, azoknak mindenképpen javasolnám a térkép alaposabb szemrevételezését: Törökországból elsősorban  Lesbos, Samos szigetekre érkeznek a bevándorlók, hiszen ezek a szigetek vannak a legközelebb a török partokhoz. Ám a magyar turisták körében népszerű Korfu, Kréta, Kefalonia, Karpathos, ide sorolom most Ciprust, de még Rodoszt  is, teljes mértékben kiesnek a fő migrációs az útvonalból.

fb900x600world146

Bátorítunk mindenkit, hogy idén is vagy akár idén először, nyugodt szívvel vágjon bele egy görögországi  utazásba.

Ugyanakkor az is kétségtelen hogy az idei szezon nyerteseinek a spanyolországi és a bulgáriai régiót jelzik  előre a szakemberek.

Spanyolországban nagy népszerűségnek örvendett eddig is Mallorca vagy a déli Costa del Sol‐i rész, melyek egy magasabb  árfekvést képviselnek, ugyanakkor a magyar piacon úgy gondoljuk még mindig újdonság az ország tengerpartjának középső része, tehát a  Costa Blancai rész, mely spanyolul a fehér partot jelent. Ez a terület az  ország egyik legszebb tengerpartját tárja az ide látogatók elé finom,  fehér homokja, nyüzsgő éjszakai élete  mindenkit elvarázsol majd. Benidormba megérkezvén az embernek olyan érzése van, mintha Miami‐ban lenne a  város felhőkarcolói és nyüzsgése miatt.

A másik nagy nyertes, mind említettem Bulgária. Főként a családosok körében népszerű!

Bulgária tekintetében a régi időkből egyedül a kedvező árak (akár 20‐30%‐kal alacsonyabbra fogva, mint a  magyarországiak) maradtak meg, továbbá a bolgárok vendégszeretete: amúgy mindent modernebbé, nyugatiasabbá  varázsoltak a derék helybéliek az idelátogatók legnagyobb örömére.  Fontos megemlíteni, hogy a szezon eleji  járatok már a téli előfoglalási időszakban megteltek, aki tehát ezt az országot választja idén a jól  megérdemelt pihenése helyszínéül, célszerű igyekeznie a foglalással.

Előtérbe helyezhetjük az úgynevezett repülj és vezess programokat is, melyet egy‐egy fapados repülőjeggyel, autó vagy a bátrabbaknak motorbéléssel javaslunk. Népszerűek az olaszországi vagy spanyolországi úticélok:

OLASZ FLY & DRIVE program: VELENCE‐MILÁNÓ‐GENOVA‐Toszkána részein Sienna, tovább Róma‐BariNápoly‐Catania‐Palermo

SPANYOL FLY & DRIVE: Barcelona‐Madrid‐Toledo‐Cordoba‐Sevilla‐Malaga

Nyáron egyébként egyre több utasunk keresi az északi, Balti államokat is (gondolok itt

Észtországra, Lettországra, Litvániára), hiszen nagy melegben üdítő meglátogatni ezt a területet. A régi kereskedővárosok nagyon hangulatosak némi oroszos hangulattal, vagy a fehér éjszakák (A nap éjjel is a horizont felett marad, egészen különleges élmény éjfélkor a világosban sétálni) az észt szigetvilág mind‐mind arra csábítja az embert, hogy autóba üljön és testközelből megtapasztalja ezt az élményt. Fontos, hogy a fenti három ország mellett átruccanhatunk Szentpétervárra, sőt még Helsinkibe is, öt országra növelve így a 10‐12 napos körutazásunkat.

Összefoglalva tehát azt mondhatjuk, hogy aki szeretne ismét élni puha homokú, biztos nyári meleget kínáló,  vörös‐tengeri vagy földközi‐tengeri országok kínálataival, bátran tervezze ide nyaralását, hiszen vonzó  árakkal és a szokásos arab, görög vendégszeretettel fog találkozni az üdülő területeken.

Érdemes tehát idén is okosan, ugyanakkor bátran választani a számtalan utazási lehetőség közül, hiszen igazán  kedvező, turista csalogató árakkal találkozhatunk a piacon és ne feledjük a tengerparti nyaralás élményét, magát a tengert nehéz itthon pótolni! Merjünk utazni és nemcsak azért, mert félelemben nem lehet és nem is szabad élni, hanem mert a legutolsó pillanatig kivárók nagy valószínűséggel lemondások árán fognak találni maguknak ajánlatot; hiszen az olyan népszerű helyek iránt, mint a  görög, bolgár, vagy a spanyol tengerpart már most óriási a kereslet és azt se feledjük: nemcsak a magyarországi,  hanem a nyugat‐európai országok turistái is e helyeket preferálják idén.”

 


Tetszik? Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.