Az “Übercool” Amerikába csábítottunk a moziban

Tetszik? Oszd meg:

December 8-án Szegeden, december 10-én Budapesten tartottunk nagy sikerű mozizós élménybeszámolót. Mindkét este teltházas volt, ezúton is nagyon köszönjük a rengeteg érdeklődést és lelkesedést!

A program fő célja az volt, hogy közelebb hozzuk az USÁ-t, mint úti célt a résztvevőkhöz és egy élményszerű, kötetlen este után mindenki úgy távozzon a moziból, hogy az USA rákerül a bakancslistájukra.

Ebben segítségünkre volt Mr Dale Wright, az Amerikai Egyesült Államok Budapesti Nagykövetségének kereskedelmi tanácsosa, aki ahhoz adott tippeket, hogyan tudunk a legzökkenőmentesebben intézkedni beutazásunkkal kapcsolatban. Mellette Párkányi Katalin, az Air France-KLM-Delta légitársaságok képviselője remekül bemutatta a cégcsoportot és elérte, hogy legközelebb mindenki business osztályon akarjon utazni. Hogy is ne akarnánk, amikor láttuk, milyen egy saját kis kabinban, párnával, takaróval egy 230 cm-es ággyá alakítható ülésben utazva Michelin-csillagos séfek menüjét enni?

Szalai Viktória kolléganőnktől megtudhatták, hogy miért jó velünk utazni, ha az Egyesült Államokba készülnek. Talán az egyik legfontosabb érv, hogy szállodáink mindig a belvárosban, vagy a belváros közvetlen közelében helyezkednek el, így nem kell a túra alatt naponta hosszú órákat tölteni buszozással. Nem elhanyagolható tény, hogy 98%-os indulási arányúak a csoportjaink, szóval kicsi annak az esélye, hogy bárki befizessen egy utunkra és a csoport végül nem indul el. Viki beszélt fantasztikus idegenvezető-gárdánkról is, akik közül kettő is a mozivászon elé lépett a későbbiekben.

P1100736

Egyik közülük Gyémánt Balázs, hivatásos világutazó, aki ezeken az esteken is rászolgált hírnevére: a közönség itta a szavait, szórakoztatott és olyan élményszerűen mesélt az USÁ-ban átélt kalandjairól, hogy mindenki azt érezhette, részese volt a történteknek. Legtöbbet kedvenc városáról, New Yorkról, és annak is übercool oldaláról mesélt, mint például arról, hogy feljutott a Szabadság szobor koronájába, ami csak keveseknek jön össze, vagy hogy hogyan nem kapott cronut-ot, a híres-neves Nagy Almabeli  édességet, az új felhőkarcolóról és annak speciális liftjéről, a One World Observatory-ról is. Később virtuálisan átrepített bennünket a nyugati partra, ahonnan kiemelte San Francisco érdekességét, a meztelen városrészt és los angelesi Venice Beach-et a fura fazonjaival.

Méhész Zsuzsa, szintén zseniális idegenvezetőnk, aki egyben gasztro-újságíró is, az amerikai gasztronómia világába kalauzolta a mozi közönségét és megcáfolta azt a hiedelmet, hogy Amerikában nem lehet egy igazán jót enni. Azt hiszem, mindenkinek összefutott a nyál a szájában az ínycsiklandó képek és történetek láttán, hallatán. Láttunk gourmet hamburgereket, cronutot, ami a croissant és a fánk keresztezéséből jött létre, barbeque marhát és rengeteg más finomságot. Természetesen nem maradhattak ki az italok sem egy gasztro beszámolóból, így Zsuzsa mesélt az amerikai kávékról és sörökről is.

A programot Annusné Monca kolléganőnk zárta a Morton’s külön bejáratú utazós bakancslistájával, amivel az USÁ-n kívüli lenyűgöző helyek felkeresésére buzdította a még mindig lankadatlan figyelmű érdeklődőket. A listáról nem maradhatott ki a Galapagos-szigetek, Machu Picchu, az északi fény Noriégiában bálnalessel spékelve, a Stonehenge vagy az indiai Taj Mahal.

Köszönjük minden résztvevőnek, hogy eljött és bízunk benne, hogy pont annyira élvezték a részvételt, mint amennyire szívvel és lélekkel mi készültünk a programokra! 


Tetszik? Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.