A budapesti repülőtér megközelítése – tippek szakértőinktől

Tetszik? Oszd meg:

Közeleg a nyaralásod? Vagy üzleti útra indulsz? Ilyenkor megszámlálhatatlan mennyiségű feladat van mindenki teendőlistáján, és így sokszor a legalapvetőbb dolgoknak nem nézünk utána, például, hogy „Hogyan is jutok ki a reptérre?”. Ebben próbálunk most segítséget nyújtani és összeszedni a legfontosabb információkat.

Autóval

Saját autóval, esetleg egy rokon vagy ismerős segítségével könnyen és gyorsan megközelíthetjük a repülőteret. Budapest központjából körülbelül 20 perc alatt ki lehet érni az úgynevezett gyorsforgalmi úton, de ne feledd, hogy könnyen dugóban találhatod magad egy forgalmasabb napon vagy egy balesetet követően, így érdemes mindenképpen ennél több időt szánni az útra, ha nem akarsz azon izgulni, hogy lekésed-e a gépét.

Rövid és hosszú távú parkolásra is rengeteg lehetőség kínálkozik a repülőtér környékén. Ha egy kedves rokonod elvisz a repülőtérre és nem terveztek hosszan búcsúzkodni, a legegyszerűbb megoldás az úgynevezett Premium Parking, ami közvetlenül az indulási oldal előtti körgyűrűt jelenti. Itt 5 percig ingyen tartózkodhattok, de nagyon vigyázzatok, mert az 5 perc túllépése esetén kemény ezreket dobhatsz a fizető automatába! Másik lehetőség a hagyományos repülőtéri parkoló, ahol megfizetve az időarányos díjat, akár több órára is ott tudod hagyni az autót, így akár be is kísérhetnek a rokonok, barátok a terminálba.

Ha saját autóval indulsz útnak és a repülőtéren vagy környékén van lehetőség pár napra vagy akár több hétre is leparkolni az autót.

Taxival

Budapestről és környékéről ésszerű lehet taxi szolgáltatást igénybe venni. Érdemes előre megrendelni a taxit, így biztosan akkor és ott fog várni minket a sofőr, ahogyan a legmegfelelőbb. Érdeklődj előre a tarifákról és jelezd, ha bankkártyával szeretnél fizetni. Figyelj arra, hogy megbízható társaságot válassz az utazáshoz!

shutterstock_151487054

Minibusszal

A budapesti repülőtér rendelkezik saját transzferbusz szolgáltatással, ami Budapest területén működik gyűjtő-terítő transzfer-szolgáltatásként. Ez annyit jelent, hogy összeszedik az egy területről egy időpontban a reptérre tartó utasokat vagy a repülőtérről egy időpontban hazainduló, hasonló célállomásra tartókat. Tehát ennél a szolgáltatásnál legtöbbször nem csak az utas és saját társasága vesz igénybe egy minibuszt. Ilyen szolgáltatást privát cégek is nyújtanak, ami vidékieknek örömhír, mivel sok szolgáltató kifejezetten vidéki nagyvárosokra vagy bizonyos megyékre szakosodott. Ha vidékről transzfer-szolgáltatással szeretnél a repülőtérre jutni, érdemes az interneten megkeresni a helyi társaságot vagy egy utazási irodához fordulni, akik le tudják foglalni a transzfert az utasok számára.

Tömegközlekedéssel – BKK és MÁV*

Budapestről a BKK járatait tudjuk igénybe venni Kőbánya-Kispest metróállomás és a repülőtér 2-es terminálja között. Ezek a járatok minden nap hajnali 4 és 23 óra között közlekednek, 23 órától hajnali 1 óráig a 200E, majd ezután hajnali 4-ig a 900-as éjszakai járatok közlekednek a város felé.

23 óra és hajnali 4 óra között a belvárosból a 950-es, a 914-es vagy a 914A jelzésű autóbuszokkal lehet eljutni a Honvéd utca, illetve a Határ út megállókig, ahol a 900-as éjszakai buszra átszállva érhetjük el a repülőtér épületét. Érdemes indulás előtt a www.bkk.hu weboldalon tájékozódni a járatok sűrűségéről, indulási időkről, illetve arról, hogy érinti-e ezeket a járatokat bármilyen forgalomkorlátozás vagy forgalomelterelés.

Akár vidékről érkezőknek, akár a Nyugati pályaudvar környékéről indulóknak jó alternatíva lehet a pályaudvart és a Ferihegy 1-es terminálját összekötő vasútvonal használata. Bár Ferihegy vasútállomásnál szintén át kell szállni a 200E buszra, de időt és több átszállást is megspórolhatunk a MÁV ezen járatainak használatával. A járatok indulási időpontjairól a www.mavcsoport.hu weboldalon találhatunk bővebb tájékoztatást.

 

*A menetrendi információk a közzététel napján érvényesek (2015.09.14.)

 

 


Tetszik? Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.