800 ezer dollár gyűlt össze a halálos beteg kislány megmentéséért

Tetszik? Oszd meg:

Eliza O’Neill első látásra átlagos, aranyos, szőke kislány. Játszik, beszélget, futkározik a testvéreivel. Belülről azonban gyilkos kór emészti, és szülei most mindent megmozgatnak, hogy ő legyen az első, aki kigyógyul belőle.

ELIZA2

A kis Elizán 2013. július 17-én diagnosztizálták a betegséget. Szülei Glenn és Cara tejesen összetörtek. Az orvosok megmondták nekik, hogy most egészségesnek tűnő kislányuk egy-két éven belül már sem beszélni, sem járni nem fog tudni, és a tudomány mai állása szerint semmivel nem tudják pótolni a hiányzó enzimet. Ők azonban nem adták fel a reményt. Találtak egy orvosi teamet, amelyik tesztelne egy új készítményt Elizán.

ELIZA3

Reményeik szerint ő lehetne az első, aki kigyógyul a betegségből. Ennek azonban ára van, nem is kevés, két és fél millió dollár. O’Neilléknek természetesen nincs ennyi pénzük, így kampányba kezdtek, jótékonysági rendezvényeket tartottak, alapítványt hoztak létre, de még ez is kevés volt. Ekkor indult a GoFundMe-n az internetes kampány Elizáért. Az adománygyűjtő oldalra egy Youtube-videót töltöttek fel a kislányról.

A kampány megmozdította egész Amerikát. Alig pár hét alatt több, mint 800 ezer dollár gyűlt össze, ami eddig rekordnak számít. A közösségi internetes adakozásból még soha senkinek nem sikerült ennyi pénzt összegyűjtenie. De ami ennél is fontosabb, a pénz már elég arra, hogy megkezdődjön Eliza kezelése. Édesapja nagyon bizakodó. Eliza eddig szinte teljesen tünetmentes, sőt, ha a kortársainál lassabban, de még fejlődik is, így ha tényleg sikeres lesz a gyógymód, akkor az nem csak neki, hanem sok ezer társának is reményt jelent majd világszerte.


Tetszik? Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.