A 2018-as év legnépszerűbb nevezetességei a TripAdvisor szerint

Tetszik? Oszd meg:

A felhasználók visszajelzései alapján, a TripAdvisor idén is elkészítette a világ legnépszerűbb látványosságainak listáját. Ez nem jelenti azt, hogy a listán szereplőknél nem lehetne szubjektíven szebbet, látványosabbat, megdöbbentőbbet találni, csupán azt, hogy az utazási program- és helykereső alkalmázásban, valamint a weboldalon ezekre a helyekre adták le legtöbben szavazatukat, és közülük arányaiban a legtöbben értékelték ötcsillagosra az adott helyszínt.

 

Nézzük is a legjobbakat, a kiemelt értékelésük szövegével együtt:

 

10. Országház – Budapest

budapest-2134868_1280

 

Jól mutatja Budapest népszerűségének az utóbbi években történt felfutását, hogy a város egyik legszebb épülete bekerült a világ 10 legnépszerűbb látványossága közé.

 

Tekintélyparancsoló módon magasodik a Duna fölé. Az esti kivilágítás gyönyörű: a fényben a bogarakra lecsapó sirályok szikrázó tűzijátékra vagy ragyogó csillagokra hasonlítanak.

 

9. Golden Gate híd – San Francisco

golden-gate-bridge-690346_1280

 

Lenyűgöző, még akkor is, mikor a teteje már nem látszik a ködben. Nemegyszer láttuk már filmekben, de a valóságban sokkal szebb.

 

8. Alcatraz – San Francisco

alcatraz-3378783_1280


Nem véletlenül került két látványosság is a listára San Franciscóból: Az Egyesült Államok és a világ egyik legnépszerűbb városáról beszélünk. Amerikai csoportos útjainkon mi is alaposan bejárjuk és felfedezzük legfontosabb látnivalóit! Nézze át
kínalatunkat!

 

Megvan a saját hangulata: biztos vagyok benne, hogy sok, magát keménynek mondó fickó nyüszített félelmében, amikor bezárták abba az apró cellába. Örülök, hogy nem vagyok bűnöző.

 

7. Milánói Dóm – Milánó

milano-2242609_1280


Gyönyörű épület mind belül, mind kívül, és különösen lenyűgöző látvány a késő délutáni napfényben. A festett üvegablakok és a szobrok egyaránt csodálatosak.

 

6. Taj Mahal – Agra

architecture-3070152_1280


Egész egyszerűen a világ legnagyobb építészeti remekműve, a szerelmi vallomásról nem is beszélve. Ha ezt nem látta, nem látott még semmit, úgyhogy egy percig se késlekedjen tovább!

 

5. Córdobai nagymecset – Cordóba

mosquecathedral-of-cordoba-1541653_1280


A gyönyörűen csíkozott oszlopsorokkal és a mecset közepén található, díszes katedrálissal e látnivaló egyszerűen kihagyhatatlan.

 

4. Szent Péter Bazilika – Vatikán

the-basilica-2417378_1280


Ha a nap besüt az ablakokon, és megvilágítja az aranyat, a dómba belépve láthatjuk, ahogyan az épület szinte izzani kezd.

 

3. Zájed sejk mecset – Abu-Dzabi

sheikh-zayed-mosque-1489551_1280


54 kuplájával és 40.000 fős befogadóképességével a világ nyolcadik legnagyobb és az egyik legszebb mecsete

Az, hogy pazar, még enyhe kifejezés. Az építészet, a hófehér márvány és a gyönyörű, rendezett, zöld parkok hihetetlen látványt nyújtanak.

 

2. Plaza de Espanya – Sevilla

space-825551_1280


A világ egyik legkülönlegesebb terén hidak, monumentális épület és a hidak alatti csónakázó tó várják a látogatókat. A szomszédban található gyönyörű, autóforgalom elől elzárt park már csak hab a tortán.

 

A leeső állunk összeszedése után….

 

1. Angkor Wat – Siem Reap

angkor-wat-temple-934091_1280


Angkor, Ázsia legnagyobb vallási épületkomplexuma a 12. század elején, harminc év alatt épült fel, a khmer kultúra éke, ma is fontos vallási központ, mely mind a hinduk, mind a buddhisták számára nagy jelentőséggel bír.

 

Egyszerre hátborzongató, fenséges és mágikus. Emlékezetes élmény marad. Sose volt még részem ehhez foghatóban.

 


Tetszik? Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.