2015 legmenőbb szállodái

Tetszik? Oszd meg:

A szálloda persze elsősorban azért kell, hogy legyen hol aludnunk, amikor éppen nem vagyunk otthon. De a jó szálloda azért ennél sokkal többet ad: élményt, akár életérzést is. Így aztán az igazán jó szállodák megnyitását nagyon várják már, Amerikában is. Íme 2015 legmenőbb szállodái:
SLS Park Avenue
Évek óta várják már, hogy megnyíljon. Eredetileg már 2012-re ígérték, aztán lett belőle 2013, de úgy néz ki, most februárban már tényleg nyílik New York egyik leendő legelegánsabb szállodája, az SLS Park Avenue. Philippe Starck tervezi az enteriőröket – és ami az előzetes képeken látszik, az tényleg a modern elegancia csúcsa. A legjobb azonban a rooftop bár lesz – ahonnan csodás lesz a kilátás New York skyline-jára.
141215121157-hotels-2015-sls-ny-horizontal-gallery
Mama Shelter – Los Angeles
Nem csak a név különleges, az épület is egyedi. 1923-ban épült (ez Amerikában már réginek számít … ), de a szálloda kedvéért természetesen kívül-belül tökéletesen megújult. Anno szeretett itt tartózkodni Ava Gardner és a többi korabeli híresség – a kilátás csodálatos itt is. Hollywood éjszakai élete itt nyüzsög a hotel előtt, mellett, körül. Azt viszont, hogy pontosan hogyan fog majd kinézni, egyelőre szigorúan titokban tartják a tulajdonosok. Egyetlen fotót sem készíthetett odabent senki, és a tervek sem nyilvánosak – annyit tudni, hogy Starck nagy versenytársa Thierry Gaugain ékesíti majd fel a szállót.
Villa Bagatelle – Miami
A Bagatelle eddig étteremláncként volt ismert. New Yorkból kiindulva hódította meg a világ legelegánsabb üdülőhelyeit – St Tropeztől St Barthig. Most először vágnak bele a szállodaiparba, és nem is akármivel. Miamiban egy “totális St Tropez élményt” szeretnének megvalósítani. A helyen jelenleg is szálloda működik, de egy év alatt teljesen átvarázsolják az egészet. Csak lakosztályok lesznek, hatalmas márvány fürdőszobával, lucullusi lakomákhoz méretezett konyhával-étkezővel, óriási süppedős bőrkanapékkal. A csúcs itt is a tetőn lesz azért – egy medence és bár -, ami “hamisítatlan mediterrán hangulatot áraszt” majd. Az eleganciához persze komoly árak is tartoznak – egy szoba egy éjszakára 400 dollár körül lesz majd.
Freehand Chicago
A Sydell Group – a Freehand Hostelek tulajdonosa – egészen új koncepcióval állt elő néhány éve. A “hip hostel” egy olyan olcsó szálloda, amely ennek ellenére elegáns, trendi, kiváló konyhája van és jó – fiatalos, pezsgő – környezetben áll. Sok benne az egyágyas szoba, de vannak hagyományos hostel-jellegű dormitóriumok is. Azoknak a városi dolgozó fiataloknak kínál kiváló alternatívát, akik – különösen azon a környéken, ahol ezek a szállodák nyílnak – egy hagyományos, drága szállót még nem engedhetnének meg maguknak, de a régi lepusztult hostelek világa már távol áll tőlük, annál már többet akarnak. Los Angelesben hatalmas siker volt az első, Miamiban a második, így 2015-ben megnyílik a harmadik hasonló hip hostel is, Amerika építészeti fővárosában, Chicagóban. Egy 1927-ben szállodának épült, de azóta elég lelakott épületet vett meg a Sydell, és formázta át a város legmenőbb hosteljévé.
Freehand_Chicago_1___Adrian_GautFreehand_Chicago_4___Adrian_Gaut
21c Museum Hotel Durham Észak-Karolina
A név már sok mindent elmond erről a különleges szállodaláncról – igen, itt az ember egy modern művészeti múzeumban lakik. A lobbyban, az emeleten, de akár a szobájában is érdekes, néha meghökkentő műtárgyak veszik körül. A szálloda jelképe a rikító fukszialila pingvin. Ez utazik most körbe a környéken, és a közösségi oldalakon is – aki meglátja és lefényképezi az utazó pingvint, nyereményjátékon vesz részt. Maga a múzeumi rész ingyenesen látogatható lesz – nem csak a szállóvendégeknek, de lesznek hagyományos, “szállodás” szolgáltatások, élményfürdő, tornaterem és kiváló éttermek.
21cmuseumhotels_durham

Tetszik? Oszd meg:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.