fb pix
mortons travel

Karácsony Mexikóban / 2023 Előfoglalási akció és kedvezmények

Dedikált könyv ajándékba!

frei tamás könyv dedikálva ajándékba

Legyen Ön is a Bábel olvasója!

Érdemes most foglalni, hiszen minden utunkra érvényes, hogy

✔ 10% előleg befizetésével már foglalható

✔ árgaranciát vállalunk, a befizetést követően
az Önök árai változatlanok maradnak az indulásig!

A könyvek száma korlátozott, az elérhető példányokról, kérjük, érdeklődjön munkatársunknál a +36 1 808 9388-as telefonszámon vagy a sales@mortons.hu e-mail címen

10 OK, hogy amerikai csoportos útját
a Morton's Travelnél foglalja

AMERIKA

Frei Tamás szemével

Sokszínűség!

Amerika kapcsán manapság talán ez a leggyakrabban eszembe jutó szó. Mármint egy amerikai utazás kapcsán. Sokszínűség nem csak a táj, a városok és az amerikai emberek tekintetében, mert ez szinte már közhelyszámba megy, hanem sokszínűség az utazás módját és formáját illetően is.

Valószínűleg soha nem lehetett még annyiféleképpen látni Amerikát, mint manapság. A turisták „konstans áramlása”, ahogy arrafelé ezt a jelenséget hívják, és a „sharing economy”, a mindenki-megosztja-azt-amije-van gazdasági struktúrák a 21-ik századi utazást ezerarcúvá tették.

út

Lassú-turizmus

éppúgy létezik manapság (naponta csak pár kilométer utazás alaposan kiélvezve a részleteket), mint háromgenerációs turizmus, családfakutató kirándulás, természetvédelmi területeken kempingező önálló sétatúra, és még sorolhatnám.

Sífutó turizmus Vermontban, erdei séta Virginiában, művészettörténészek által vezetett múzeumlátogató hetek New Yorkban, vagy éppen kulináris túrák, lakáskonyha-iskolák, és a többi, és így tovább. Egyszerűen felsorolhatatlan a sokszínűség.

Go with the flow

Azoknak, akik nem szeretnek alaposan utánanézni utazásaik helyszíneinek, akik csak úgy mennek, aztán majd megmártózva az új helyszínekben sodródnak, lesz ami lesz (go with the flow... mondják az ilyen turizmusról az amerikaiak), nos, nekik még soha nem volt ilyen izgalmas Amerika.

Airbnb stílusú oldalak tucatjai vannak tele a tudásukat, kapcsolataikat, lakásaikat, a konyhájukat, az autójukat, vagy éppen az egyetemi oktatótermüket másokkal megosztó érdekes emberek ajánlataival.

út
út

Személyre szabható turizmus

Feltárul emögött egy olyan sosemvolt, személyre szabható turizmus, amiben most már nekünk, magyaroknak is érdemes megmártózni, és a Morton’s segítségével meg is tudunk. Amerikában ma már nyolc millióan élnek a turizmusból, és 1,2 milliárd apró, hosszabb-rövidebb utazást szerveznek és állítanak össze évente.

A kreativitás kiapadhatatlan, mert Amerika sokszínűsége kiapadhatatlan. Egyszerűen csak menni kell, rábízni magunkat az ösztöneinkre és a kíváncsiságunkra.

Nem az úticél számít

2020-ban újra maga az utazás számít, az a fontos, a journey, nem pedig az úti cél, hogy pontosan hová is tartunk, a destination. A vágtató, rohanó világban pár óra alatt átérünk Budapestről New Yorkba.

De ez nem utazás. Ez még csak helyváltoztatás...

út

Legnépszerűbb útjaink: