fb pix
mortons travel

Karácsony Mexikóban / 2023 Előfoglalási akció és kedvezmények

9 amerikai utazási hiba, melyeket csoportos úton biztos elkerülsz

A Morton’s-nál három évtizede őrizzük az amerikai utazások piacvezetőjének címét, ez idő alatt magas fokú szakmai tudásra és rengeteg naprakész tapasztalatra tettünk szert az Egyesült Államokat és az oda történő utazások szervezését illetően. 

Összeszedtünk 9 tipikus amerikai utazási hibát, melyekkel utasaink találkozhatnak egyéni szervezésű útjaik során. Saját szervezéssel indulsz az USA-ba? Melyik közülük az, amelyikre még te sem gondoltál?

1. Az optimálistól eltérő repülőút

A Morton’s csoportos útjain mindig a legkevesebb átszállással és várakozással járó opciót választjuk annak érdekében, hogy a lehető legkényelmesebben induljon ügyfeleink amerikai útja. Érdemes a két átszállásos utazást elkerülni, még akkor is, ha olcsóbb, mert mind a csomagok elkallódásának, mind a csatlakozások lekésésének nagyobb így az esélye, ez pedig bosszúsággal és többletköltséggel járhat.

2. Nyelvtudás hiánya

Amerikai SIM-kártya beszerzése után járható út, ám nagyon körülményes valamilyen fordító app folyamatos használata. Az üzletekben, kávézókban, éttermekben, taxiban vagy épp idegenforgalmi attrakcióknál bizony gyakran van szükség az angol nyelvre. Csoportos útjainkat magyar anyanyelvű, de Amerikára második otthonukként tekintő idegenvezetők kísérik, akik mindent meg tudnak kérdezni, mindent el tudnak intézni a helyiekkel. 

3. Felmerülő rejtett költségek özöne

Városlátogatás esetén a napi többször taxi vagy Uber költsége, tömegközlekedés, körutazás esetén az autóbérlés, a parkolás, a tankolás. A reggelik ára, a belépők tetemes költségei és még sok más plusz kiadás jelentkezhet egyéni szervezésű úton, melyek a csoportos utazások árában már benne vannak. Csak egyetlen New York JFK repülőtér - Manhattan taxiút 70-140 dollárba kerülhet naptól és napszaktól függően. Csoportos útjainkon kényelmes transzfert biztosítunk helyi sofőrrel, modern kisbusszal vagy autóbusszal.

A Morton’s amerikai utak gazdag fakultatív programkínálata mind foglaláskor (még itthonról), mind már utazás közben, mind pedig "külsősként”, a helyszínen is elérhető. Ezzel biztosítjuk a költségek átláthatóságát, valamint a közös programok és a szabadon eltölthető idő megfelelő arányát. 

4. Drága vagy rossz ár-érték arányú hotel választása

Csak New York City 120 000 db feletti hotelszobával plusz számos AirBnb-vel és egyéb szálláshellyel rendelkezik. Nem olcsó az USA-ban kedvező áron, jó minőségű és jó elhelyezkedésű szobában megszállni, pedig a minőségi pihenés nagyon fontos az intenzív, gyakran jetlaggel és kultúrsokkal járó amerikai utazás teljes élvezetéhez. Csoportos útjainkon azért központi, jól ismert és jó minőségű, reggelis szállásokat foglalunk utasainknak, mert így a véges időt nem ingázással és reggeli keresgéléssel töltjük, hanem felfedezéssel. 

Kiemelkedően jó ár-érték arányú, központi elhelyezkedésű amerikai szállások megtalálásához keresd utazási szakértőinket elérhetőségeinken!

5. Programok rossz időzítése, elúszás

Az óriási kiterjedésű amerikai városokban nagyon könnyű elúszni programokkal és órákat tölteni a dugóban ülve. Figyeljünk az időzítésre, az egymás közelében lévő attrakciók összekapcsolására és arra, hogy a legnépszerűbbekhez lehetőleg már nyitásra érjünk oda!

Idegenvezetőink évtizedes amerikai tapasztalatuknak hála a legismertebb helyeken kívül helyi gyöngyszemeket, éttermeket, üzleteket és egyéb titkos helyeket is megmutatnak, melyek autentikus ízt adnak utazásodnak.

6. Tervezett látnivalók zárva vagy csak előzetes foglalással látogathatók

A járvány után szinte minden népszerűbb látványosság már csak előzetes jegyvásárlással látogatható, egy részünk pedig részleges nyitvatartással üzemel. Csoportos útjainkra a lehető legkorábban lefoglaljuk a belépőket, hogy biztosan bejusson a csoport pl. a Szabadság-szobor műemléki területére vagy az Empire State Building kilátójába. A limitált helyek miatt ez egyéni utazásszervezés esetén hónapokra előre is problémás, ha egyáltalán lehetséges.

7. Problémák az autóbérléssel, parkolással

Csoportos útjaink egyik nagy előnye, hogy minimálisra csökken a forgalom, az autózás és a parkolóhelyek folyamatos keresése okozta stressz. Az aktuális látnivaló letudása után a csoportot már várja a kényelmes és klimatizált busz, két helyszín között pedig lehetőség nyílik pihenni, nézelődni, gondtalanul beszélgetni.

Amerikai autóbérlés során érdemes figyelni, hogy biztosan a kívánt járműosztály és biztosítás kerüljön a számlára, hiszen a magasabb osztályok jelentős többletköltséggel járnak. Az Államokban szinte mindenhol fizetni kell a parkolásért. A nagyvárosokban a parkolóhelyek hiánya miatt utcai keringés helyett érdemes rögtön parkolóházat keresni, ahol azonban előfordulhat, hogy egész napra kell fizetnünk, függetlenül a valóban ott töltött órák számától. Részletes információk amerikai autóbérlés, tankolás, útdíjak és parkolás témában a Route 66 Útmutató bejegyzésünkben. 

8. Kiegészítő programok nehézkes kezelése

A Morton’s piacvezető kiegészítő programkínálatát mind a csoportos útjaink résztvevői, mind az Amerikába egyénileg utazók élvezhetik. Az ilyen programok saját szervezése azért nehéz, mert nem egyszerű a rengeteg lehetőség közül a legjobb szolgáltatásokat és programokat kiválasztani, és angolul kommunikálni a szervezőkkel, személyzettel, ha ez szükséges. 

A Morton’s kínálatában magyar nyelvű városnézések mellett belépők, kilátók, extrém élmények, kalandparkok, sportesemények, esti showműsorok, exkluzív vacsorák találhatók. Sok esetben lehetőség nyílik egy napra csoportos utunkhoz is csatlakozni. 

9. Egyedül a bajban

Egyéni utazás alatt bekövetkező egészségügyi vagy egyéb probléma esetén elveszettnek, védtelennek érezhetjük magunkat, hiszen nincs kit hívni, nincs hová fordulni. Csoportos úton mind az idegenvezető, mind az itthoni asszisztencia tud segíteni a probléma megoldásában.

A Morton’s Travel ügyfelei ingyenes Világjegy utazási appot kapnak foglalásuk mellé, mely minden részletes információt (hotel infók, kávézók, éttermek, közlekedés, látnivalók, történelem, útiterv készítő) tartalmaz úti céljukról, tárolhatnak benne fontos iratokat és csoportos út esetén kapcsolatban lehetnek útitársaikkal a beépített chat segítségével, offline, internetkapcsolat nélkül is.

A Morton’s-nál három évtizede őrizzük az amerikai utazások piacvezetőjének címét, ez idő alatt magas fokú szakmai tudásra és rengeteg, naprakész tapasztalatra tettünk szert az Egyesült Államokat és az oda történő utazások szervezését illetően. 

Saját tapasztalatunk mellett amerikai kapcsolataink is nagyon fontosak: így tudunk a szállások elhelyezkedésében, ár-érték arányában és a fakultatív programkínálatban is a legjobbak lenni a piacon. 

2-san-francisco-utazas-golden-gate

A 30 év során utasaink igényei, visszajelzései, és az amerikai utazási trendek alapján folyamatosan tökéletesítettük kínálatunkat annak érdekében, hogy a velünk utazók maximális elégedettséggel térhessenek haza a tengerentúlról. Ennek is köszönhető, hogy kimagasló visszatérő utasaink aránya.

Ezért a Morton's Travel 30 éve az amerikai utak piacvezetője

Az évek során utasainknak egyre inkább igényévé vált, hogy a csoportos, magyar idegenvezetős, kényelmes felfedezés mellett megtartsák az egyéni amerikai utazás rugalmasságát is. Utasaink igényeihez igazodva az alábbi lehetőségeket hívtuk életre:

Módosíthatóság - Csoportos utak érkezési vagy hazaindulási repülőterének módosítása

3-los-angeles-utazas-latnivalok-mortons

Csoportos útjainkon utasaink általában együtt érkeznek az Egyesült Államokba, az út kiindulási városába. Lehetőség van azonban mind az időpont, mind érkezési vagy út végi indulási város módosítására, ha ez jobban megfelel amerikai terveiteknek.

Példa: Egy házaspár Nyugati Panoráma csoportos útja előtt meglátogatná Seattle-ben tanuló lányukat. Utazási szakértőnk a pontos igény átbeszélése után megszervezi a Budapest-Seattle, majd a Seattle-San Francisco utazást is. A legnagyobb kényelem érdekében már a csoport érkezése előtt átveszik szobájukat az első napi szálláshelyen.

Kombinálhatóság - Amerikai csoportos útjaink szakaszainak kombinálása

1-new-york-csoportos-amerikai-utazas-mortons

Lehetőség van csoportos útjaink csak egyes szakaszain is részt venni, azokat kombinálni, vagy az utak elején-végén extra napokat tölteni Amerikában. Számos utunk egy időben zajlik a kombinálhatóság megkönnyítésére.

Példa: Utasaink a New York intenzíven városlátogatás után a nyugati parton, az ekkor induló Nyugati Panoráma úton folytatnák, de már jártak San Francisco környékén. Az első négy nap helyett inkább Miami Beach-en pihennek, és bérelt autóval meglátogatják a csodálatos Key Westet. Néhány nap múlva, az autó repülőtéri leadása után csatlakoznak az addigra Las Vegasba ért Nyugati Panoráma csoporthoz, és folytatják kalandjaikat a Grand Canyon, San Diego, majd Los Angeles felé.

Amerikai csoportos útjaink részletei:

New York Intenzíven - Magyar Idegenvezetéssel
New York És A Niagara Vízesés - Magyar Idegenvezetéssel
Washington DC És New York - Magyar Idegenvezetéssel
New York És Miami - Magyar Nyelvű Idegenvezetéssel
Nyugati Part Természeti Csodái Reggelivel És Belépőkkel - Magyar Idegenvezetéssel
Washington, New York És A Niagara Vízesés- Magyar Nyelvű Idegenvezetéssel
Nyugati Panoráma - Magyar Idegenvezetéssel
Washington, New York És Miami - Magyar Nyelvű Idegenvezetéssel
New York És A Nyugati Panoráma - Magyar Nyelvű Idegenvezetéssel
Nagy USA Körút - Magyar Idegenvezetéssel

Hosszabbíthatóság - Csoportos felfedezés után egyéni pihenés Amerikában

5-new-york-metropolitan-muzeum-frei-tamas-csoportos-ut

Több évtizedes utazásszervezési tapasztalatunknak köszönhetően utasainknak nem megy el értékes ideje az útvonalak, a látnivalók, a szállások felkutatásával és hasonlítgatásával, a programok ésszerű sorrendjének megtervezésével vagy épp az étkezési lehetőségek feltérképezésével. Fontos kiemelni az örök probléma parkolás és egyéb közlekedési szituációk megoldását, melyet kényelmes transzferrel veszünk le válukról. Mindenről szervező kollégáink és idegenvezetőink gondoskodnak.

Utasaink egy része igényli, hogy az utak során meglátogatott és megismert helyszíneken több időt tölthessenek el. Szintén gyakori, hogy a csoportos utak végeztével néhány napot tengerparti pihenéssel töltenének az Államok legjobb strandjain, Floridában vagy Hawaii-on.

Éppen ez a Morton’s Travel egyik nagy előnye a jutalékért dologozó utazási tanácsadókkal szemben: menet közben is rendelkezésre állunk, szervezünk és intézkedünk, hogy utasaink élmények gyűjtésével tölthessék limitált amerikai idejüket.  

Példa: New York Intenzíven utunk végeztével szívesen maradnának még néhány napot a városban, hogy jobban megismerhessék a Nagy Almát, és a kötelező látnivalókon túl elmerülhessenek a metropolisz lüktetésében. Irodánk számukra hosszabbítási lehetőséget biztosít a hotelfoglalás hosszabbításával és a járat későbbi időpontra való átfoglalásával (igény szerint hotel – repülőtér transzferrel).

4-hanauma-bay

Példa II.: A Nagy USA Körút kalandjait Hawaii egyik távoli tengerpartján szeretnék kipihenni. Irodánk számukra hosszabbítási lehetőséget biztosít a nemzetközi repülőjegy dátumának és indulási repülőterének módosításával, belső repülőjegy és igény szerint hotel foglalásával, hotel – repülőtér, valamint repülőtér – hotel – repülőtér transzferekkel.

Magasabb kategóriára váltás - Személyre szabott luxus

6-waldorf-astoria-hotel

Igyekszünk utasaink igényeit maximálisan kielégíteni. Útjainkon mindig neves légitársaságok egy átszállásos járataival, kényelmes átszállási időkkel szervezünk, kizárólag belvárosi, jó értékelésű és minőségi hotelekben biztosítunk szállást, és a programok során kényelmes, légkondicionált buszokkal történik a városnézés. 

A legmagasabb minőséget kereső utasainknak az alábbiakat biztosítjuk: 

  • ülőhelyfoglalás nagyobb lábtérrel
  • premium economy, business vagy first class foglalás
  • privát, akár limuzin transzferek
  • 5*-os hotelek
  • luxusprogramok (felsőkategóriás előadások jegyei, elsőbbségi belépők, éttermi asztalfoglalások, privát idegenvezetés)
    egyéni igények szerinti upgrade a csoportos és egyéni utak minden állomásán

Utazási lehetőségek az iskolai szünetekhez igazítva

7-florida-disney-land

Amerikai csoportos útjaink márciustól decemberig minden hónapban indulnak. Az időpontokat úgy határoztuk meg, hogy áprilisban a tavaszi szünet, októberben az őszi szünet időpontjához igazodjanak. Júniusban az utolsó tanítási nap után indulnak, augusztusban pedig még az iskola előtt hazaérnek utasaink. 

Ingyenes átfoglalás és garantált indulás - Biztonságot adunk bizonytalan időkben

Világjárvánnyal sújtott időkben nehéz utazással, főleg külföldi utazással előre tervezni. A megugró hazai és az amerikai infláció miatt sajnos áremelkedésre kell számítani, így nem érdemes a foglalással várni. 

Abban az esetben, ha az Egyesült Államok területére történő belépésnek akadálya lenne, a befizetett összeg nem vész el, sőt, ezen túl is a díjmentes átfoglalási lehetőségeket biztosítjuk akkor is, ha bármilyen más élethelyzet adódik. 2022-es meghirdetett útjaink mindegyikén van olyan foglaltság, amely garantálni tudja útjaink elindulását.

Példa:

Utasaink Nyugati Panoráma helyüket foglalták le 2021 októberében, 2022 májusára. 2021 decemberében kiderült, hogy keresztlányuk férjhez megy, májusra, pont az utazás időpontjára egyeztette le esküvőjét. Utasainknak díjmentes lehetőséget biztosítottunk az utazás időpontjának módosítására az indulás előtti 61. napig a már meghirdetett időpontok valamelyikére aktuális, napi áron. 

8-los-angeles-hajnal-griffith-observatory-kilato

Amennyiben az újonnan választott dátumon induló ugyanazon utazás végösszege magasabb az eredeti részvételi díjnál, a különbözet 30 nappal az utazás előtt a hátralékkal lesz rendezendő. 

Amennyiben az újonnan választott dátumon induló ugyanazon utazás végösszege alacsonyabb az eredeti részvételi díjnál, a különbözet nem áll módunkban megtéríteni. 

Amennyiben teljes más utazás kerül kiválasztásra, és az újonnan választott utazás végösszege magasabb az eredeti részvételi díjnál, az előleget szükséges kiegészíteni 40%-ra, továbbá a fennmaradó összeg a hátralékkal lesz rendezendő. 

Amennyiben teljes más utazás kerül kiválasztásra, és az újonnan választott utazás végösszege alacsonyabb az eredeti részvételi díjnál, a különbözetet nem áll módunkban megtéríteni. 

Amennyiben utasaink nem tudnak dönteni az új időpontról, az addig befizetett összegről utazási utalványt állítunk ki, mely saját szervezésű utazási csomagra lesz érvényes legkésőbb 1 éven belüli beváltási kötelezettséggel függetlenül attól, hogy a jövőbeni utazás indulása mikorra datálható.

Legjobb ár-érték arány - Szállások, látnivalók és programok

9-grand-canyon-nyugati-panorama-mortons

30 éves tapasztalatunknak és nagy volumenünknek köszönhetően a legtöbbször jobb árakat tudunk biztosítani ugyanarra az időpontra és szálláshelyre, programra, mintha utasaink egyénileg intéznék a foglalást. 

Úgy választjuk ki a csoportos utak minőségi szálláshelyeit és programjait, hogy a lehető legkevesebb idő menjen el közlekedéssel és sorban állással, így több idő marad az élményekre. Útjainkat utasaink igényei és visszajelzései alapján tökéletesítjük, ezért is kimagasló visszatérő ügyfeleink aránya. 

10-las-vegas-kaszino-szabadprogram

Minden Morton’s csoportos úton van lehetőség fakultatív program és szabadprogram között választani, így azok is megtalálják számításukat, akik időt akarnak hagyni maguknak egy-egy új hely atmoszférájának megismerésére. Fakultatív programjainkról bővebben lejjebb.

Közönségkedvenc idegenvezetők - Akik maguk is rajonganak a meglátogatott helyekért

Idegenvezetőink szinte már maguk is amerikaiak. Otthonosan mozognak a nagyvárosokban, a tengerpartokon és a nemzeti parkokban is. A legismertebb látnivalók mellett helyi különlegességeket, turisták által kevésbé ismert fontos helyeket, remek éttermeket és hangulatos kávézókat ismernek. 

Minden helyszínhez számos történetet és érdekességet tesznek hozzá, és persze ők azok, akik utasaink felmerülő problémáit vagy kéréseit a helyszínen meg tudják oldani.

Akik utaztak már legalább egyikükkel Amerikába, tudják, hogy miről beszélünk. 

Kényelmes utazás - Prémium légitársaságok, a lehető legkevesebb átszállással és transzferidővel

Kényelmes és megbízható légitársaságokkal utazunk. Kevés és rövid átszállás, korai érkezés és kései indulás az Amerikában töltött idő maximalizálása érdekében. 

Belvárosi, kiváló értékelésű szállodák - Kevesebb utazással, több felfedezéssel töltött idő

11-hilton-times-square

Az amerikai nagyvárosok óriási területűek, a külvárosban megszállva napi több órát is igénybe venne a közlekedés. Hogy a lehető legtöbb időt tölthessék utasaink aktívan, minden utunkon kiváló értékelésű, belvárosi szállodákat foglalunk számukra.

Ez nem csak a csoportos programok során előnyös. Szabadprogram esetén így lehetőség nyílik sétálva bejárni a városok legjobb helyeit.  

Reggeli az árban

12-hotel-reggeli-mortons-csoportos-utak

Körutazásaink minden napját szállodai reggelivel kezdjük, mellyel időt spórolunk utasainknak. Nem kell egymásra várni, nem kell reggelizőhelyet keresni a nap elkezdéséhez szükséges kávé és egyéb energiaforrás begyűjtéséhez.

Kényelmes, klimatizált buszok a transzferekhez és városnézésekhez

Természetesen van néhány olyan látnivaló például New Yorkban, amely gyalogosan is felkereshető, és a metrós közlekedést sem vetjük el, sőt, legalább egyszer kötelező kipróbálni a tömegközlekedést.

Irodánk igyekszik utasait megkímélni a frusztrációtól, számukra a lehető legkényelmesebb megoldásokat nyújtani, így a repülőtereken és szállodákon kívül is, amit lehet, klimatizált busszal közelítünk meg.

A piacon elérhető leggazdagabb amerikai programválaszték

13-niagara-vizeses-fakultativ-program-usa-kanada

Változatos fakultatív programjaink mind utasaink, mind “külsősök” számára elérhetők. Amerikai csoportos útjaink szabadon eltölthető napokat is tartalmaznak, mikor mindenki a saját tempójában és érdeklődésének megfelelően fedezheti fel a városokat. Ezeken a napokon a csoport egy része egy meghatározott fakultatív (azaz szabadon választható) programon vesz részt. 

Útjaink adatlapján az árak között feltüntetésre kerültek az út során elérhető kiegészítő programok, melyek akár a foglaláskor, de akár az út közben is (helyek függvényében) választhatók. Ezek lehetnek városnézések, romantikus vagy extrém élmények, családoknak szánt belépők, változatos esti programok és még sok más. 

14-fakultativ-kiegeszito-extra-programok-usa

Állunk azon utazók rendelkezésére elérhetőségeinken, akár az utolsó pillanatban is, akik nem irodánkkal utaznak Amerikába, de maradandó extra élményre vágynak.

Jól hallható, saját kihangosító szett - Saját tempóban mozogva sem maradsz le a fontos információkról

Körutaink teljes időtartama alatt minden utasunk saját fülhallgatóval rendelkező audioguide-ot használhat. Higiénikus és praktikus, hiszen így nem megy el idő a különböző látnivalóknál az eszközök felvételével és leadásával. Minden készülékünk kiválóan alkalmas a távolabbi beszéd továbbítására.

Morton’s Világjegy - Virtuális idegenvezető alkalmazás

15-mortons-vilagjegy

Cégünknek és munkatársainknak szívügye a környezetvédelem, ezért egy új, elektronikus utastájékoztatási rendszert vezettünk be. A Morton’s Világjegy egy utazási asszisztensként működő applikáció, amely okostelefonra letölthető, a letöltés után pedig internetkapcsolat nélkül is használható.

Az utazás megrendelését követően utasaink megkapják a hozzáférést az applikációhoz, és nem sokkal később már minden, az úttal kapcsolatos információ fellelhető benne, amely a teljes körút során szükséges lehet, sőt, saját dokumentumok is feltölthetők az app-ba.

16-palm-beach-florida

Az alkalmazás tartalmaz továbbá úti kalauzt, térképet éttermekkel és kávézókkal, hasznos tanácsokat, figyelmeztetéseket, időjárási információkat vagy akár programlehetőségeket is a szabadidő aktív eltöltésére.

Árfolyamgarancia lehetősége

17-new-york-naplemente-manhattan

Jogszabály és az ÁSZF szerint az utazásszervezők fenntartják a díjváltozás jogát, amennyiben a díj emelését a devizaárfolyamok, infláció vagy egyéb tényezők indokolják. A djíemelés mértéke akár a 8%-ot is elérheti. Utasainknak lehetőséget biztosítunk arra, hogy az árfolyamgarancia lehetőségét a teljes részvételi díj max. 3%-áért megvásárolhassák, elkerülve ezzel az esetleges nagyobb mértékű díjemelkedést.