Szeged, Petőfi Sándor sgt. 5. I. em. 1., 6722 • Tel.: +36 1 808 9388

Amerikai Egyesült Államok utazási ajánlatok

Utazáskereső

Kategória nem kötelező megadni

Utazás módja nem kötelező megadni

Teljes ár/fő (Ft) nem kötelező megadni

Időpont nem kötelező megadni

Éjszakák száma nem kötelező megadni

Hova utazna? nem kötelező megadni


 

Amerikai Egyesült Államok utazás

Az amerikai utak között akarja megtalálni a legjobbat? Segítünk! Egy utazás Amerikába profi, szervezett keretek között jóval olcsóbb, biztonságosabb és izgalmasabb lehet, mintha mindent Ön akarna egyénileg megszervezni. Amerikai utazásaink közül könnyen kiválaszthatja a legmegfelelőbbet, ha utazáskeresőnkbe beírja, mikorra tervezi az utat, így ki tudjuk listázni az adott időszakra szóló amerikai utakat. Az USA utazás közben ismerhető meg leginkább, ezért külön ajánljuk amerikai körutazásainkat, melyek egy életre szóló élményt tartogatnak! Ha az amerikai utazások között akar keresni, csak adja meg a fenti utazáskeresőben a tervezett időszakot, állítsa be az utazásra szánt összeget, és mi kilistázzuk a megfelelő utakat. A pontos dátumra a találatok között tud majd rászűrni. Amennyiben valamelyik amerikai utazási ajánlatunk elnyerte tetszését, a ”tovább” gomb megnyomásával nézheti meg részleteit, ott választhatja ki a konkrét időpontot, és onnan léphet tovább az utazás lefoglalásához is.

Az AEÁ a világ legsokszínűbb multikulturális kontinense, számos bevándorlójának köszönhetően. Fővárosa Washington. Az itt található Fehér Ház a mindenkori amerikai elnökök lakhelye. A ház bizonyos részei néha a turisták előtt is nyitva állnak, de már kívülről szemlélve is csodás látványt nyújt. Szintén Washingtonban található a Lincoln és Jefferson emlékmű, a Capitoleum, valamint az Arlington katonai temető is, melyeket szintén érdemes megnézni.

Nevezetességek

Egyik leglátogatottabb pontja a New Yorkban található Times Square. A teret a Broadway, és a Seventh Avenue fogja közre. Egy forgalmas, hatalmas csomópont, amelyen szilveszterkor közel egymillióan tartózkodnak. Sokan számoltak be arról, hogy életre szóló élmény itt búcsúztatni az óévet.

A másik sűrűn látogatott hely a nevadai Las Vegas, amelynek kaszinói és nyüzsgő éjszakai élete szerencsevadászok millióit vonzzák évente. Ezen kívül Las Vegas még arról is híres, hogy az egyetlen olyan város a földön, mely sűrű kivilágítottsága miatt éjszaka az űrből is látható. Ne hagyjuk ki ezt a fényárban úszó várost, ha Amerikában töltjük a vakációnkat.

Amerikában járva a Floridában található Disney World Magic Kingdom-ot se hagyjuk ki, mert nem csak gyerekeink fogják itt nagyszerűen érezni magunkat, hanem mi, felnőttek is. Ezen kívül a Kaliforniában található Disneyland Park is nagyszerű élményeket tartogat a családos turisták számára.

Városok

Las Vegas

Ugye nehéz elképzelni, hogy a szerencsejáték fővárosa a század elején még egy gazos kis sivatagi oázis volt, ahová sem az indiánok, sem a mormonok nem szívesen települtek le? Virágzása 1931-ben kezdődött, amikor Nevada állam legalizálta a szerencsejátékot, és elkezdett növekedni lakosainak... tovább

Los Angeles

Nyugati part, Kalifornia. Népessége szerint az Amerikai Egyesült Államok második legnagyobb városa, több mint 3,5 millióan laknak itt. Közkedvelt a bevándorlók körében. Fontos gazdasági és kulturális központ, a világ szórakoztatóiparának egyik legfontosabb fellegvára. Tehát L.A. Az... tovább

New York

New York a Nagy Alma: területe 777 négyzetkilométer, közigazgatási határain belül 8 millióan élnek, ám a vonzáskörzetekkel, alvóvárosokkal együtt, ez a szám eléri a 16 milliót, ami a népesség elképesztő sűrűségét jelenti. 100 múzeum, 400 galéria és ugyanennyi színház várja látogatóit... tovább

Niagara Falls

A Niagara Vízesés a világ egyik leglátogatottabb természeti csodája. Nem véletlen, hogy valósággal lenyűgözi a világ minden részéből idelátogató turistákat a mélybe zuhanó víztömeg. Leírhatatlan az a borzongató élmény, amelyet a folyó kanyonba ömlésekor lát és hall az ember a kirándulás során. Sőt, éjszaka nyújt igazán különleges látványt a reflektorokkal kivilágított vízesés

A Niagara folyó az Eire tó vizét szállítja tovább a 100 m-rel alacsonyabban fekvő Ontario-tóba. Ennek következtében jött létre a hatalmas vízesésrendszer: a Niagara Falls. A vízesés minden évben 20-120 cm-t „hátrál”, ugyanis folyamatosan alámossa maga alatt a kőzetet. A tudósokat roppant nehéz feladat elé állítja, hogy mai állapotában menthessék meg a Niagarát. Az amerikai oldalon már a hetvenes években betoninjekciókkal erősítették meg a meredek partot.
Maga a vízesésrendszer három részből áll a 328 m széles és 55 m magas American Falls, az ennél kisebb Bridal Veil Falls (Menyasszonyi fátyol) valamint a Horseshoe Falls mely 640 m széles lópatkó alakot formáló óriászuhatag.
A Niagara természetes határként húzódik majdnem 1 km hosszan az Egyesült Államok és Kanada között. A meredek partok között a Rainbow Bridge köti össze a két országot, nevét a víz felett gyakran látható szivárványról kapta. A kanadai oldalon lévő Skylon Tower tetejéről, szinte a zuhatag közepében érzi magát a látogató.

San Francisco

Nem tartozik a kontinens legnépesebb városai közé, a legderűsebbek közé azonban mindenképpen. Ebben a városban életforma a könnyedség. San Francisco sajátos bája kétségkívül sokszínűségében rejlik. Gondoljunk csak a város szimbólumává vált narancsszínű Golden Gate hídra, amint kibontakozik... tovább

Yellowstone Nemzeti Park

Inkább a természetbe vágyik?

A Yellowstone Nemzeti Park a Föld első nemzeti parkja, Maci Laci és Bubu lakóhelye. A park Wyoming, Montana és Idaho államok területén található. Híres gejzírjeiről, hőforrásairól és a park területén található egyéb geotermikus jelenségekről. A több mint tízezer termáljelenség között megtalálható a híres Old Faithful gejzír is. A leghíresebb itt élő állatfajta a grizzly medve, a fekete medve, és a prérifarkas, de bölénycsordák és jávorszarvasok is lakják a parkot.

Grand Canyon

Az USA legismertebb természeti látványossága a Grand Canyon. Földön, vízen és levegőben is érdemes megcsodálni ezt az egyedülálló jelenséget. A Colorado folyó 443 km hosszú, 16 km széles és 1,6 km mély völgye örök emlék marad. A kilátás állítólag a Point Imperialról a legszebb. De ha már ott van, miért ne kalandozna egy kicsit, mint ahogyan azt a western filmekben is látta?

Yosemite Nemzeti Park

Az Egyesült Államokba utazó magyar közönség programjából eddig sokszor hiányzó célpontra hívjuk fel a figyelmüket, egy igazi unikumra!

A Sierra Nevada nyugati oldalán terül el ez a csodálatos szépségű, vízesésekkel és patakocskákkal tarkított, hegycsúcsok által körülölelt park. Főbejáratához Merced városból jutunk el, itt akár kerékpárt is lehet bérelni az igazi túrázáshoz, aminek a testedzésen kívül praktikai oka is van, hiszen mára szigorúan korlátozták a gépjárművek szabad mozgásterét a parkon belül.

A bejáratnál megtekinthetjük a park történetéről szóló kiállítást, majd utunk a völgy felé vezető szurdokban folytatódik. Yosemite Valley a park központja. A parkban a két legnagyobb folyó, a Merced és a Tuolumne mellet több kisebb patak is kísér utunkon, például a névadó Yosemite Creek. Az útvonal szebbnél szebb tájakon vezet át. A folyók sok helyen vízesésként buknak alá, ezek közül a leglátványosabbak a Bridal Veil (Menyasszonyi fátyol), a Cascade Falls, és a Ribbon Falls, mely nevét keskeny szalaghoz hasonlító zuhatagáról kapta. A magasan meredező sziklákat is szemléletes nevekkel illették, mint például a Cathedral Rocks, vagy a Kapitány szikla. A keskeny völgy végének egyik oldalán a Yosemite vízesés zuhan alá három lépcsőben, teljes magassága 728 m. Szemben a félkupola – Half Dome magasodik a völgy fölé. A másik oldalon a Glacier Point meredek falára kapaszkodhatunk fel.
A park déli részének fő látványosságát az egyedül Kaliforniában található óriásfenyők jelentik. A Sequia gigantea egyik legszebb csoportja a Mariposa Grove körzetében látható, azonban ide saját gépjárművel tilos behajtani, csak kisbuszokkal látogatható.

Utazási beszámolók

Szabadság-szobor, Golden Gate, Grand Canyon

Szabadság-szobor, Golden Gate, Grand Canyon. Manhattan, Dallas, Beverly Hills. Coca-cola, hamburger, farmernadrág. George Washington, Ernest Hemingway, Marilyn Monroe.

Önnek mi jut eszébe az Amerikai Egyesült Államokról?

Nehéz összefoglalni a rengeteg látnivalót és érdekességet ezzel az országgal kapcsolatban. Mi adunk Önnek egy kis segítséget – a teljesség igénye nélkül…

Az éghajlati és domborzati szélsőségek – valamint a nagy távolságok – miatt az utazás tervezésénél érdemes előbb kitalálni, hogy milyen jellegű kikapcsolódást szeretne. Bármit is választ, az a bizonyos "amerikai életérzés" biztosan nem kerüli el.

New York

A város a keleti parton fekszik. Az USA legnagyobb városa. Lakosainak (csak NYC) száma több mint 8 millió. Európából átlagosan 10 órás repüléssel érhető el.

A látnivalók többsége Manhattanben található, ezen kívül még négy kerülete (Bronx, Queens, Brooklyn és Staten Island) van.

New York a galériák, a színházak, a tőzsde, a felhőkarcolók és a sárga taxik városa. Azoknak ajánlott, akik szeretik a nyüzsgést, a gyorsaságot és nem irtóznak a tömegtől.

Ha valaki New York-ban jár, szinte kötelező megnéznie a Szabadság-szobrot, az Empire State Building-et, és a Rockefeller Building-et. De elsétálhatnak a Times Square-re, a tőzsdecápák közé a Wall Streetre, vagy végigvonulhatnak a világhírű Broadway-n. Esetleg egy piknik a Central Parkban? Vagy inkább múzeumba vágyik? Rögtön kettőt ajánlunk a figyelmébe: a Metropolitan Museum of Art (vagyis a Met) és a Museum of Modern Art kiállításai biztosan elnyerik a tetszését. Nem beszélve a St. Patrick katedrálisról, vagy a St. Thomas Church-ről.

És hölgyeim! Ha megtehetik, ne menjenek haza anélkül, hogy ne vásároltak volna a Barneys-ben, vagy amíg nem rejt a poggyász egy pár Manolo Blahnik szandált…

Hírlevél feliratkozás          


sales@mortons.hu   |   Cégadatok   |   ÁSZF   |   Adatvédelmi tájékoztató