Szeged, Petőfi Sándor sgt. 5. I. em. 1., 6722 • Tel.: +36 1 808 9388

San Francisco utazási ajánlatok

Utazáskereső

Kategória nem kötelező megadni

Utazás módja nem kötelező megadni

Teljes ár/fő (Ft) nem kötelező megadni

Időpont nem kötelező megadni

Éjszakák száma nem kötelező megadni

Hova utazna? nem kötelező megadni


 

San Francisco utazás

Ha San Francisco utazást keres, csak adja meg a fenti utazáskeresőbe hogy mikor szeretne utazni. Azokat a –tól, -ig dátumokat adja meg, amelyek között szóba jöhet az utazás, a pontos dátumot, illetve a kint töltött napok szűmára a találati listában szűrhet rá.

Ha csak egy megadott összegig keres San Franciscoi utazást, a keresőben található ár csúszkán ezt is beállíthatja.

A keresés gombra kattintva listázzuk ki a San Franciscoba szóló utazási ajánlatainkat, amelyek közül tovább szűkíthet.

Amennyiben valamelyik utazási ajánlatunk elnyerte tetszését, a ”tovább” gomb megnyomásával nézheti meg az utazás ajánlatait, valamint ott választhatja ki a konkrét időpontot, és továbbléphet az utazás lefoglalásához.

San Francisco

Nem tartozik a kontinens legnépesebb városai közé, a legderűsebbek közé azonban mindenképpen. Ebben a városban életforma a könnyedség. San Francisco sajátos bája kétségkívül sokszínűségében rejlik. Gondoljunk csak a város szimbólumává vált narancsszínű Golden Gate hídra, amint kibontakozik a ködfelhők közül! Éghajlata az óceán kiegyenlítő hatása következtében leginkább egy kellemes, hosszúra nyúlt tavaszhoz hasonlít, s a folytonos szélfuvallatok gyakran megtöltik köddel a part menti részeket.

Etnikai színességét annak az aranyrögnek köszönheti, amit 150 évvel ezelőtt egy helyi telepes talált. Ez indította el a bevándorlók hosszú sorát, hogy azután magukkal hozott kultúrájukkal és mentalitásukkal fűszerezzék meg a város későbbi hangulatát.

San Francisco-ban remek sétálni! A belváros igazán megér egy kis „csavargást”, ha elfáradt, felkapaszkodhat a kis piros villamosra, vagy megpihenhet egy hangulatos kávéházban. Így lehet igazán megtapasztalni San Francisco vonzerejét.

Főbb nevezetességek:

Golden Gate Bridge – Az aranykapu, a világ egyik leghosszabb függőhídja és egyben technikai csodája, hiszen felépítése rendkívül nehéz vállalkozás volt.

Cable Car – Immár műemléknek számít ez a közlekedési eszköz, melyet leginkább turisták vesznek igénybe. Szinte folyton csilingel, s a kalauz szabályos show műsort vezényel egy-egy utazás alkalmával.

Chinatown – Itt él a legtöbb kínai Ázsián kívül. Jellegzetes stílusú kapun át jut be a látogató a minivárosba, ahol kínai éttermek, kis üzletek sokasága fogadja.

Lombard Street – A világ legkanyargósabb utcája, virágágyásokkal szegélyezett járdán sétálhatunk végig rajta. Az autóvezetők artista mutatványaira van szükség a kanyargós szakasz leküzdéséhez.

Fisherman’s Wharf – Pier 39. A város szórakoztató negyede. Akár egy egész napot el lehet tölteni itt a régi halászkikötőben. Mediterrán hangulatú színpompás kavalkád, üzletekkel, éttermekkel, és sok-sok fókával!

St. Mary’ Cathedral – Modern, szokatlan építészeti megoldásokkal büszkélkedő székesegyház, melynek formája egy márványból kifaragott vitorláshajóra emlékeztet. A dombról gyönyörű kilátás nyílik a városra.

Tudta…?

-… hogy az Alcatraz 29 éve alatt szám szerint 14 különböző szökési kísérletet jegyeztek fel és 36 rab próbálta meg elhagyni a szigetet – sikertelenül?

-… hogy San Franciscoban néha egy hónapig is folyamatosan tarthat a köd?

Van egy szabadnapja? Washingtonban megnézheti például a Capitoliumot, a város középpontját, a szenátus üléseinek helyet adó épületet. Vagy ellátogathat a Pennsylvania Avenue 1600 alá. Tudja, ez a mindenkori amerikai elnök lakóhelye. Az épület 8 szobája minden nap, a legfontosabb szobák (ahol a világ sorsa dől el!), csak húsvétkor látogathatók. Vagy megnézheti New Orleans-ban a híres Francianegyedet és részt vehet a Mardi Gras felvonuláson. Ha pedig egy igazi rodeóra vágyik, menjen Texasba! San Antonioban például szinte biztosan találkozik egy zabolátlan amerikai tehenészfiúval…

Hírlevél feliratkozás          


sales@mortons.hu   |   Cégadatok   |   ÁSZF   |   Adatvédelmi tájékoztató