Szeged, Petőfi Sándor sgt. 5. I. em. 1., 6722 • Tel.: +36 1 808 9388

Karácsonyi hangulat New York-ban - gasztronómiai utazás Frei Tamással és Méhész Zsuzsával

New York
Amerikai Egyesült Államok

Utazás: Repülő
Ellátás: Reggeli
Utazás típusa: Magyar idegenvezetővel, Városlátogatás, Körutazás
Hivatkozási szám: 117304
Éjszakák száma: 4
Tovább a foglalásra

Karácsonyi hangulat New York-ban - gasztronómiai utazás Frei Tamással és Méhész Zsuzsával utazás

Utánozhatatlan hangulat, gasztronómia, különleges programok, filmes helyszínek Frei Tamással és Méhész Zsuzsával.

 

Ismerik a dalt: „New York-ban a karácsony egy tündérmese?” Készüljenek, mert ez az út teljesen más lesz, mint a szokásos New York-i városlátogatások! Több okból. Egyrészt a metropolisz ilyenkor mutatja a legszebb arcát, hangulata magával ragadó. Másrészt programunk letér a kitaposott turistaösvényről, és rendhagyó, szakértő vezetéssel fedi fel New York belső titkait, ahogy csak az ott élők látják. A Nagy Almában annyira színes és varázslatos az advent, mint sehol máshol. Nem csak a pazar díszkivilágítás, a hatalmas karácsonyfák és a világ legszebb karácsonyi kirakatai miatt. A város megváltozik, és vele együtt lakói és látogatói is átalakulnak. Hatalmas karácsonyfák, korcsolyázók, elképesztő kirakatok, fények, hangulatok, világbajnok ételek és éttermek. Minden ünnepi, kellemes, örömteli és laza ilyenkor. Ez a legjobb időszak valami különlegeset megtapasztalni ebből a vibráló energiákkal teli városból.

 

1. nap: Utazás New York-ba 

Utazás New York-ba, majd érkezés a Brooklynban elhelyezkedő hotelünkbe. 

 

2. nap: New York Frei Tamás szemével 

Klasszikus reggeli a brooklyn-i szállásunkon, majd Manhattan képeslapra kívánkozó népszerű és kevésbé ismert látnivalói következnek: egy fordított zodiákus, egy titkos vágány, egy felhőkarcoló, amely szimbólummá vált, egy New York cheesecake, egy Munkácsy-festmény, egy híres utcasarok, ahol felfújja a lányok szoknyáját a szél, egy utánozhatatlan kávé, egy luxustízórai a város legjobb élménypiacán, rengeteg csodás (és nem a turistabóvli) karácsonyi ajándék. A nap folyamán Frei Tamás is csatlakozik a csoporthoz, aki – többek között – arról árul el kulisszatitkokat, hogy milyen Amerikában élni, milyennek látja az USA-t, és hogy az amerikaiak hogyan látják Magyarországot. Fakultatív: igazi amerikai vacsora a város egyik neves kulináris intézményében. 

A nap látnivalói: Grand Central, Chrysler Buiding, Flatiron Building, Empire State Building, Eataly, High Line, Chelsea Market, Broadway, Rockefeller Center, Fifth Avenue. 


  

3. nap: Egész napos fakultatív New York-i városnézés 

Szabadnap sok programmal. Reggeli a szállodában, majd szabadprogram, vagy egész napos kirándulás idegenvezetőnkkel: Central Park és környékére, rendhagyó módon. Harlemi hangulatok, majd a Museum''s Mile és a Metropolitan Múzeum (ahová Frei Tamás is csatlakozik) után mi is New York-iak leszünk egy kicsit. Ebéd egy különleges hangulatú helyi étteremben, majd késő délután "karácsonyi fények túra", a legjobb hangulatok, leglátványosabb karácsonyi díszek, dekorációk, kirakatok, és a Rockefeller Center karácsonyfája, jégpályája és harsonás angyalai. Aki kedvet kap, korcsolyázhat is! 

Koronázd meg a napodat a város legszebb és legprofibb karácsonyi revüjével, egy pompás épületben, a Radio City Music Hall-ban. 

A nap látnivalói: Lincoln Center, Dakota-ház, Central Park, St. John the Divine katedrális, Harlem: Apollo Színház, Museum’s Mile, Metropolitan Múzeum, Rockefeller Center, Saint Patrick katedrális, Fifth Avenue.

  

4. nap New York városnézés

Egy klasszikus reggelivel indul a nap, majd nagyívű álmokban folytatódik. A pénzügyi negyed és az egykori World Trade Center környékén leckét kapunk a pozitív életszemléletből és nagyvonalúságból. A város legrégebbi tavernájában George Washington kedvenc pitéjét kóstolhatjuk meg, majd egy mesés bárban kötünk ki, a Nagy Gatsby-ből ismert enteriőrben. A kínai negyedbe és Little Italy-ba is benézünk. Este fakultatív program keretében egy igazi élmény megtekinteni a Lincoln Center Diótörőjét vagy meghallgathatják a Bohémélet c. operaelőadást a MET-ben, majd könnyű vacsora George Lang egykori legendás bisztrójában.    
A nap látnivalói: One World Center, Oculus, 9/11 emlékhely, Trinity templom, Wall street, Értéktőzsde, Federal Hall. 


5-6. nap Hazautazás Budapestre 

Az ötödik napon véget ér utazásunk, így nem marad más hátra, mint kijelentkezés a szállodából, transzfer a repülőtérre. Indulás haza élményekkel és emlékkel telve! 

Vásárlás: az ismert üzletek ebben az időszakban kedvezményekkel és mesés kirakatokkal, karácsonyi show-kal csalogatják a látogatókat. A látványos karácsonyi vásárokat is meglátogatjuk, ahol különlegességeket, minőségi és nagyon New York-i kézműves és dizájnajándékokat lehet beszerezni.  

Gasztronómia: New York ikonikus ételei, amiket meg kell kóstolni. Különleges bisztrók, piacok, éttermek, bárok. Felejtse el a silány hotelreggelit és a hervasztó turistaéttermeket! Opcionális kóstolók, igény szerint irányított reggelik és vacsorák. New York City-t bemutatják

Frei Tamás 
A tévés személyiségből utazó, majd kávéspecialista és író lett. Otthon van Dél-Franciaországban, helyi lakosként élvezi a sziesztát Firenzében, miközben harmadik otthona az Atlanti-óceán partvidéke. Fordulatos regényei szövetében egy világpolgár tapasztalatai és világlátása ötvöződik.

Olvasson róla többet a Forbes Magazin júliusi számában! 

Méhész Zsuzsa 
Idegenvezető és újságíró, írásait a Dining Guide és a Földgömb Magazinok oldalain olvashatják gasztronómiáról, különleges látnivalókról. New York Cityben a helyiek ritmusában és tapasztalatával közlekedik. Szereti a járatlan utakat, egyedi élményeket – megmutatni is. 

Olvasson róla többet a Hamu és Gyémánt júliusi számában vagy ismerje meg bemutatkozó videójában!•Csajkovszkij: Diótörő. 90 táncossal a színpadon, nagyszabású és látványos klasszikus előadás a patinás Lincoln Centerben. 38.900 Ft/fő 
•Bohémélet operaelőadás a MET-ben. 38.900 Ft/fő 
•Radio City Music Hall: Christmas Spectacular Show. A New York-i etalon, amit minden tősgyökeres itteni lakos látott egyszer az életben. 39.900 Ft/fő 
•Egy igazi amerikai vacsora egy neves étteremben (december 01.): 39.900,- Ft/fő 
•Egész napos fakultatív városnézés (december 02.), múzeum belépővel, ebéddel: 79.000,- Ft/fő
Közkívánatra utazásunk meghosszabbítható 5 nap/ 4 éjszakás Miami Beach-i vagy Bahama-i üdüléssel. Az ár magában foglalja a repülőjegyeket, a 4 éjszaka szállást középkategóriás hotelben, valamint a transzfereket. ________________________________________ 


A részvételi díj tartalmazza: 
• retúr repülőjegy Budapestről turista osztályon 
• elhelyezés jó minőségű szállodai szobákban 
• reggelis ellátás • közlekedés klimatizált autóbusszal 
• helyi- és állami adók 
• magyar idegenvezetés a túra során 
gazdag programajánlat 
• transzferek a leírás szerint 


 A részvételi díj nem tartalmazza: 
• étkezés a reggelin kívül, melyben idegenvezetőnk segítséget fog nyújtani (tájékoztatásul egy ebéd kb. 15-20, egy vacsora kb. 20-30 USD/fő/nap). 
• kötelező borravaló helyi szokás szerint napi 5 $/fő, összesen ezen az úton 25 $/fő – melyet idegenvezetőnk az első napon beszed 
• útlemondási biztosítás köthető: 1%, vagy kombinált utas- és útlemondási biztosítási csomag köthető 
• repülőtéri illeték, kb. 140.000 Ft/főTervezett menetrend:

Budapest, Liszt Ferenc International (BUD) - HUNGARYAmsterdam, Schiphol (AMS) - NETHERLANDS30/11/201806:3008:50KL1972

Amsterdam, Schiphol (AMS) - NETHERLANDSNew York, John F Kennedy International (JFK) - United States of America30/11/201813:2515:45KL641

New York, John F Kennedy International (JFK) - United States of AmericaParis, Charles de Gaulle (CDG) - France04/12/201816:2505:40+1AF023

Paris, Charles de Gaulle (CDG) - FranceBudapest, Liszt Ferenc International (BUD) - HUNGARY05/12/201806:5008:55AF1394


x


Árak, időpontok, foglalás

Válasszon időpontot és típust:
Időpont:
Szobatípus:


Kérdezze szakértőnket!

06 1 808 93 88

Adja meg telefonszámát, visszahívjuk


Visszahívásra alkalmas időpont:


Hírlevél feliratkozás          


sales@mortons.hu   |   Cégadatok   |   ÁSZF   |   Adatvédelmi tájékoztató