Szeged, Petőfi Sándor sgt. 5. I. em. 1., 6722 • Tel.: +36 1 808 9388

New York utazási ajánlatok

Utazáskereső

Kategória nem kötelező megadni

Utazás módja nem kötelező megadni

Teljes ár/fő (Ft) nem kötelező megadni

Időpont nem kötelező megadni

Éjszakák száma nem kötelező megadni

Hova utazna? nem kötelező megadni


 

New York utazás

Látogasson el Ön is a „Nagy Almába”! Utazás New York nyüzsgő, életteli, sokszínű városába, amely egyben Amerika legnépesebb városa is. Akár üzleti útra indulna, akár turistaként töltene el ott néhány napot, érdemes megtekintenie ajánlatainkat, mert kedvező áron kínálunk többféle New York-i utazási lehetőséget az amerikai Egyesült Államokba indulók számára.

New York

New York a Nagy Alma: területe 777 négyzetkilométer, közigazgatási határain belül 8 millióan élnek, ám a vonzáskörzetekkel, alvóvárosokkal együtt, ez a szám eléri a 16 milliót, ami a népesség elképesztő sűrűségét jelenti. 100 múzeum, 400 galéria és ugyanennyi színház várja látogatóit a városban, akik szép számmal fel is keresik a látnivalókat, hiszen évente hozzávetőlegesen 17 millió turista érkezik New Yorkba. 15000 étterem, több százezer szállodai szoba és 12000 taxi gondoskodik ellátásukról.

A rohanó tömegben a nemzetiségek tucatjait fedezhetjük fel: kínaiak, olaszok, írek, görögök, latin-amerikaiak, kelet-európaiak, afro-amerikaiak – a tolerancia és a változatosság jegyében.

A látnivalókban gazdag városban a tömegközlekedést éppúgy igénybeveheti a városnézéshez, mint a Central Park irányába haladó konflisokat. Városközpontban elhelyezkedő szállodájából gyalog is felfedezheti a környéket térképe segítségével!

Főbb nevezetességek:

  • World Trade Center – 2001. szeptember 11-ig New York két legmagasabb épületét láthattuk itt.  A „Ground Zero” - ahogy az amerikaiak a romokat hívják  - látványosság:  ma  a turisták tiszteletüket tehetik az áldozatok emléke előtt, hiszen az élet megy tovább...
  • Szabadság szobor, Liberty Island, Ellis Island - Menetrendszerinti kishajóval juthatunk át a szigetre. A húsz perces utat követően nyűgöz le bennünket a több mint egy évszázados, hatalmas méretű kolosszus. A szobor fejében lévő kilátóba érdemes felmenni.
  • Chinatown – A kínai negyed jellegzetességei az üzletek és a vendéglők, tipikusan kínai díszítésükkel. A „pagodastílus” hatása érezhető itt mindenhol.
  • Fifth Avenue, Rockefeller Center – Város a városban: átjárók, kertek, sétányok tagolják, az egységes szürke mészkőborítás hatását virágágyak, szobrok, kis víztükrök színesítik.
  • Times Square – A tér és környéke a New York-i szórakoztató ipar központja, mely széles skálát képvisel. Szilveszterenként itt történik a visszaszámlálás a kivilágított óriási gömb leengedése közben.
  • Broadway – A város egyik leghíresebb sugárútja, világsikert befutott színpadi művek otthona. A sok hónapra előre teltházas produkciók jelzik, hogy a Broadway-színház immár fogalom, mely egy egyedi stílusirányzatot jelöl, a zenés látványszínházat.
  • Empire State Building – A világ egykori, Manhattan jelenleg legmagasabb épülete ma is imponálóan emelkedik ki környezetéből. Építése rekordidő, alig egy év alatt történt a nagy gazdasági világválság kellős közepén.
  • Sixth Avenue, Radio City Music Hall – Amerika legnagyobb színházterme hatezer néző befogadására képes. A harmincas évek Amerikájában született műfaj, a show legjelentősebb otthona volt.
  • Wall Street – Az első holland telepesek tartottak az indiánok támadásaitól ezért a várost fallal vették körül. Ekkor még nem is sejtették, hogy a fal tövében húzódó utca valamikor a pénzügyi világ központja lesz.
  • Central Park – New York tüdeje, téli-nyári szabadtéri szórakozóhelye, sportközpontja, pihenőhelye. Nagy kincs a rossz levegőjű városban. A park este a város kevéssé biztonságos része.
Hírlevél feliratkozás          


sales@mortons.hu   |   Cégadatok   |   ÁSZF   |   Adatvédelmi tájékoztató