Szeged, Petőfi Sándor sgt. 5. I. em. 1., 6722 • Tel.: +36 1 808 9388

USA Kanada Keleti Part

Körutazás Amerikában
Amerikai Egyesült Államok

Utazás: Repülő
Ellátás: leírás szerint
Utazás típusa: Aktív pihenés, Körutazás
Hivatkozási szám: 190094
Éjszakák száma: 12
Tovább a foglalásra

USA Kanada Keleti Part utazás

USA – KANADA Keleti Part 12 éj /14 nap
Főszerepben a kozmopolita városok hangulata

 

A túra fénypontjai:

Washington DC 
New York / Manhattan városnézés
Niagara Vízesés
Toronto – CN torony
Quebec
Montreal 

Első nap:
Utunk Budapestről indulva a reggeli órákban veszi kezdetét, melynek első megállója nem más, mint az USA fővárosa, Washington DC. Érkezést követően a jó elhelyezkedésű szállodánk felé vesszük az irányt.

 

Második nap: Washington
A délelőtt folyamán megismerjük Washington DC-t: felkeressük a város legnépszerűbb látványosságait. Olyan Amerika történelmében, és jelenlegi működésében is meghatározó helyszíneket nézünk meg, mint a Fehér Ház, Capitolium, Legfelsőbb Bíróság épülete, FBI Building és a Jefferson- és Lincoln-emlékmű. Délután a Nemzeti Légi- és Űrhajózási Múzeumot látogatjuk meg, ahol az amerikai repülés és űrhajózásról tudhatunk meg számos érdekességet.
Hogy a napot megfelelően zárjuk, Washington egyik népszerű éttermében vacsorázunk.

 

Harmadik nap: Utazás New Yorkba
Harmadik napunkon búcsút veszünk a fővárostól, és busszal elindulunk a világ legizgalmasabb metropoliszába: NewYorkba. Út közben Philadelphia történelmi városában állunk meg egy városnézőkörre, hogy meglátogassuk az Egyesült Államok függetlenségének legfontosabb emlékhelyeit, a Szabadság haragját és a Függetlenség csarnokot.

 

Negyedik nap: New York városnézés
Fél napos városnéző körutunk során idegenvezetőnk elkalauzol minket New York City világhírű látványosságaihoz. Megtekintjük a folyton nyüzsgő Time Squaret, a Manhattan látképét meghatározó Empire State Buildinget, a színjátszás világközpontjaként ismert Broadwayt, és az amerikai függetlenséget jelképező Szabadság-szobrot. A program ezzel nem ér véget, hiszen még csak most jön a New Yorki poszterekről jól ismert Brooklyn híd, a tőzsde leghíresebb központja, a Wall Street, a 2001. szeptember 11-ei tragédia emlékhelye, a 911 Memorial, és még a különleges High Line is, amely egy már nem működő magasvasút 2,3 km hosszú szakaszán kiépített nyilvános park. Mindezek után remek fakultatív programok is várnak ránk: részt vehetünk egy helikopteres sétarepülésen Manhattan felhőkarcolói felett, vagy a New York by night programon, melynek keretei között éjszakai fényekben fedezhetjük fel Manhattant, hajókázással és vacsorával gazdagítva az estét.

 

Ötödik nap: New York városnézés
Délelőtt folytatjuk a városnézést, és bejárjuk a Central Park környékét. Végig haladunk a Fifth Avenuen, amelyen New York olyan jól ismert épületei sorakoznak, mint a Rockefeller Center, St. Patrick katedrális és a Museum Mile. Megnézzük még az előadó művészet egyik szent helyét, a Lincoln Centert és a Time Warner Center rendkívül látványos ikertornyait. A délutáni szabadprogram alatt lehetőség nyílik a belváros önálló felfedezésére. Mindenképpen ajánljuk, hogy tegyenek egy sétát a gyönyörű Central Parkban, amely tavával, és elbűvölő növényzetével egy teljesen más világba repít a város sűrűjéből. Esti fakultatív programlehetőségünk egy igazi New Yorki élmény: egy világhírű musicalt megtekintve a rivaldafényben fedezhetjük fel a Broadwayt.

 

Hatodik nap: New York szabadprogram
Teljes napos szabadprogramunkon fakultatív lehetőségek sokaságából válogathatunk! Íme néhány program ellenállhatatlan ajánlatunkból: szemlélődés az Empire State Buliding kilátójából, ebéd/ vacsora a Hard Rock Cafeban, belépés a Madame Tussauds viaszmúzeumba, múzeumlátogatás a Metropolitan, MoMA, vagy Guggenheim múzeumokban, „Szex és New York" túra a világhírű sorozat helyszíneire... csak győzzünk választani!

 

Hetedik nap: utazás Bostonba (út közben New Port)
Boston felé vesszük az irányt. Útközben a mesés történelmi belvárossal büszkélkedő Newportba teszünk egy kis kitérőt. A város az európai mintára épült kastélyainak köszönheti hírnevét. Bostonba az esti órákban érkezünk meg.

 

Nyolcadik nap: Boston városnézés
Boston városa igen nagy szerepet kapott, és kap ma is az amerikai történelemben, kultúrában és oktatásban. A városnézés keretein belül végighaladunk a Szabadság-ösvényén, amely az Egyesült Államok történetének 16 jelentős állomását mutatja be. Megnézzük még a Városházát, teszünk egy sétát az elbűvölő Beacon Hill macskaköves utcáin, végül pedig a meglátogatjuk a világhírű Harvard egyetemi negyedét.

Kilencedik nap: Niagara vízesés
Reggel repülővel utazunk tovább a következő helyszínre, ahol a Niagara vízesést csodáljuk meg. Itt 2 remek fakultatív program közül választhatunk. A Skylon Tower kilátójából nézhetjük meg a zubogó vízesést, vagy „testközelből" szemlélődhetünk egy hajótúrán a vízesés elé. Az éjszakát Torontóban töltjük.

 

Tízedik nap: Toronto - Ottawa

Félnapos városnézés az Ontario-tó partján fekvő városban, melyet az indiánok alapítottak és lakták a telepesek megérkezéséig. Fakultatív pillantás a CN torony 350 m magasan lévő kilátójából. Napjainkra Kanada legnagyobb és legnépesebb metropoliszává vált a világ 4. legélhetőbb városaként.

Városnézés, majd az éjszakát a fővárosban töltik.

 

 

Tizenegyedik nap: Ottawa – Quebec City 

Továbbutazás a franciák ünnepelt városába Quebecbe, mely az UNESCO világörökség része: a Parlament és a citadella megtekintése, séta a Szent Lőrinc folyó partján. 

.

 

Tizenkettedik nap: Quebec

Egész napos fakultatív bálna les program a St. Lőrinc öbölben, mely tartalmazza a transzfereket, csodálatos panorámával a St. Lawrence folyó mentén, és 3 órás hajózást bálna lessel. Kb. 10 órás program.

 

Tizenharmadik és tizennegyedik nap: Quebec City - Montreal, majd hazautazás

Utazás Montrealba, városnézés: az óváros, a Vieux Port, majd a Cartier tér és a Notre Dame Bazilika következik. Transzfer a repülőtérre, véget ér az élményekben gazdag körút. Hazautazás átszállással, érkezés másnap.

 

 

x  

Árak, időpontok, foglalás

Válasszon időpontot és típust:
Időpont:
Szobatípus:


Kérdezze szakértőnket!

06 1 808 93 88

Adja meg telefonszámát, visszahívjuk


Visszahívásra alkalmas időpont:


sales@mortons.hu   |   Cégeknek   |   Kapcsolat   |   Adatvédelem

Hírlevél