A közel 2200 kilométernyi óceánparttal rendelkező Florida nem véletlenül az amerikai és Amerikába látogató családos utazók nagy kedvence. A végtelen, fehér homokos partok, a pálmafák, a csodás időjárás és az állam változatos látnivalói kicsiknek és nagyoknak egyaránt életre szóló élményeket tartogatnak. Saját tapasztalatból állítjuk: A vidámparkoktól ódzkodó felnőttek jönnek csak igazán lázba, mikor az orlandói The Wizarding World of Harry Potter világában belépnek az életnagyságú Abszol útra…

A családokat szenzációs kedvezménnyel várjuk 0-14 éves kor közötti gyermek(ek) utazása esetén.

Az út fénypontjai:

Empire State Bulding, Central Park, 5th Avenue, Times Square, Broadway, Brooklyn Bridge, Wall Street, High Line, Grand Central pályaudvar, Metropolitan Museum of Art. Frei Tamás és Méhész Zsuzsa kedvenc helyei, történetei.

Az utazás részletei

1. nap: Budapest - Miami

Kezdetét veszi utazásunk a napfény államába, Floridába. Miután leszállt a repülőgépünk Miamiban, transzferrel célba vesszük központi elhelyezkedésű szállásunkat, majd elfoglaljuk szobáinkat.

2. nap: Miami városnézés és Key West

A délelőtt folyamán Miami legszórakoztatóbb részeit látogatjuk meg. Vár ránk Miami Beach, ami varázslatos tengerpartja mellett rengeteg más izgalmat is tartogat. Itt található az óceánpart főutcája, a pálmafákkal szegélyezett Collins Avenue. Ez az útszakasz ad helyet a város számos ragyogó történelmi szállodájának és felkapott szórakozóhelyének. Ellátogatunk Miami Art Deco negyedébe is, ahol a 20. század becsben tartott építészeti remekműveit csodálhatjuk meg. Az Art Deco stílus jegyében készült épületeket egyszerre jellemezi az élénk színhasználat, az egyszerű vonalvezetés és a hollywoodi csillogás.

A nap második felében útra kelünk az USA legdélebben fekvő városába, a fantasztikus Key Westre, Hemingway és az utcai kakasok otthonába. Utunk a kontinens egyik legszebb panorámájú útján, az Overseas Highway-en vezet keresztül.

3. nap: Everglades Nemzeti Park

Elhagyva Key Westet tovább utazunk az Everglades Nemzeti Parkba, amely egy természeti csoda csupán néhány kilométerre Miami nyüzsgő központjától. Ez a világ legnagyobb kiterjedésű mocsara, gazdag növény- és állatvilággal. A nap folyamán részt veszünk egy izgalmas „airboat ride"-on, amin légpárnás motorcsónakkal járjuk be a parkot. Közelebbről is megismerkedünk a rejtelmes mocsárvilággal, és találkozunk jellegzetes állataival, a flamingókkal, kócsagokkal és aligátorokkal.

A kirándulás fénypontja az aligátorfarm meglátogatása, ahol több, mint 3000 példány vár ránk! A nap végén megérkezünk Naples városában elhelyezkedő szállásunkra, ahol kipihenhetjük az egész napos izgalmakat. Valószínűleg a gyerekek elalvásával sem lesz probléma! :)

4. nap: Utazás Orlandóba és szabadprogram

Sarasotán keresztül indulunk északnak, mely egyike az Egyesült Államok leggazdagabb városainak. A Tampa-öblön át vezet utunk Orlando felé, így az öböl 2 városát, Clearwatert és Tampát is megnézzük útközben. Tampa kubai hangulatú óvárosában tett rövid látogatást követően, késő délután érkezünk meg orlandói szállásunkra.

5-6. nap: Fakultatív programok Orlandóban

A következő két napban Orlando szórakoztató parkjait fedezhetjük fel, amelyek bármely korosztály számára fantasztikus élményt jelentenek. A Walt Disney World egyenesen meseországba repít el, az Epcot Center pedig egy futurisztikus Föld körüli utazásra invitál bennünket. Az MGM és Universal stúdiókban a filmkészítés kulisszái mögé tekinthetünk be, valamint beléphetünk a Harry Potter univerzum varázsvilágába is.

Az Animal Kingdom a Disney World legkalandosabb szórakoztató parkjaként az állatvilág izgalmait hozza el számunkra, míg a tengeri élővilág rajongóit a népszerű SeaWorld látványos delfin és orca showja, valamint tematikus, kihagyhatatlanul hajmeresztő hullámvasutai fogják lenyűgözni. (Maximum napi egy park látogatása ajánlott!)

7-8. nap: Utazás Miamiba, Kennedy Space Center

Útközben izgalmas programban lesz részünk a Kennedy Space Centerben, ahol az űrhajózás világába tekinthetünk be. A különféle múzeumokban az űrhajózás történetének megismerése mellett számos szórakoztató program is vár minket: Akár egy űrbéli expedíción is részt vehetünk! A „földöntúli" élményeket követően késő délután érkezünk Miamiba.

9-10. nap: Miami és hazautazás

Floridai körutunkat Miamiban és Miami Beachen eltöltött szabadprogrammal zárjuk. Élvezzünk ki minden percet ezen a fantasztikus helyen.

Utolsó napunkon nem maradt más hátra, mint kijelentkezés a szállodából, transzfer a repülőtérre, és indulás Budapestre.