Szeged, Petőfi Sándor sgt. 5. I. em. 1., 6722 • Tel.: +36 1 808 9388

Montenegró Albániával Fűszerezve 10 Nap/7 Éj **

Körutazás Albániában
Albánia

Utazás: Busz
Ellátás: Félpanzió
Utazás típusa: Magyar idegenvezetővel, Városlátogatás, Körutazás, Körutazás+Üdülés
Hivatkozási szám: 373154
Éjszakák száma: 7
Tovább a foglalásra

Montenegró Albániával Fűszerezve 10 Nap/7 Éj ** utazás

Rövid ismertető: Tengerparti pihenéssel, fürdőzéssel egybekötött programjaink során felkeressük a jellegzetes muszlim hangulatú Mostart, a gyönyörű mediterrán sétánnyal rendelkező Bar városát, a montenegrói hegycsúcsok ölelésében fekvő Kotori-öblöt, ringatózunk a természeti kincsekben gazdag Skadari-tavon, sétálhatunk a mesébe illő Dubrovnik ódon utcáin. Sarajevon, Bosznia büszke fővárosán kívül, a Sasok földjének, Albániának fővárosa, Tirana koronázza meg a balkánt átszelő körutunkat.

Utazás: légkondicionált autóbusszal (WC, videó, italautomata).Szükséges útiokmány: érvényes kártyás személyigazolvány vagy útlevél.

Szállás: Hotel Villa Fontana**, 2-3 ágyas (családi 4 ágyas) fürdőszobás szobákban, hűtő, igény szerint klíma (2 EUR/szoba/éj).

Ellátás (krt): félpanzió (bővített kontinentális reggeli, 3 menüből választható vacsora salátabárral kiegészítve).

Időpontok: 2018.06.02-06.11. Fel- és leszállási lehetőség:  Budapest(Blaha Lujza tér és Népliget), Kecskemét, Kiskunfélegyháza, SzegedVidéki gyüjtőjáratos felszállások (Ft/fő oda-vissza):Nyiregyháza, Deberecen, Miskolc: 8.990,- Gyöngyös, Eger: 7 590,-2018.06.16-06.25.  IDŐPONT MODOSÍTÁS !!!

Fel- és leszállási lehetőség:  Budapest (Blaha Lujza tér), Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár,  Nagykanizsa. Dunaújváros, Paks, Szekszárd, Pécs, Mohács.2018.06.23-07.02.  ÚJ DÁTUM !!!Fel- és leszállási lehetőség: Budapest (Blaha Lujza tér ), Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár,  Nagykanizsa. Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Szeged.2018.06.30-07.09. Fel- és leszállási lehetőség:  Budapest (Blaha Lujza tér és Campona), Dunaújváros, Paks, Szekszárd, Pécs, Mohács

Vidéki gyüjtőjáratos felszállások (Ft/fő oda-vissza):Győr, Tatabánya: 7.590,-Nyiregyháza, Deberecen, Miskolc: 8.990,- Gyöngyös, Eger: 7 590,-2018.07.07-07.16. Fel- és leszállási lehetőség:  Budapest (Blaha Lujza tér és Népliget), Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Szeged.2018.08.19-08.28.

Fel- és leszállási lehetőség:  Budapest (Blaha Lujza tér), Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár,  Nagykanizsa. Dunaújváros, Paks, Szekszárd, Pécs, Mohács.

Vidéki gyüjtőjáratos felszállások (Ft/fő oda-vissza): Szolnok, Újszász: 7.590,-2018.09.19-09.28. Fel- és leszállási lehetőség: Budapest (Blaha Lujza tér és Campona), Dunaújváros, Paks, Szekszárd, Pécs, Mohács

További időpont nappali utazással és tranzitszállással:2018.08.27-09.04.  2018: 05.24-05.31. ; 09.26-10.03. 2018: 07.15-22.

Program:

1. nap: Indulás:Indulás este 21.00 órakor Budapestről. Éjszakai utazás.

2. nap: Mostar és strandolás:Délelőtti órákban megpihenünk a Neretva folyó mentén fekvő, tragikus sorsú városban, Mostar-ban. A jellegzetes, hangulatos muszlim utcákon sétálva elérjük a lenyűgöző újjáépített kőhidat, mely a kultúrákat kapcsolja össze Boszniában. Ez a történelmi jelentőségű híd Csontváry Kosztka Tivadart is megihlette. Város megtekintése után továbbutazás Montenegróba. Érkezés Canjba délutáni órákban, szállásfoglalás majd strandolás.

3. nap: Pihenés vagy egy félnapos ajándék kirándulás: Bar, Stari Bar:Ízletes reggeli után felkeressük Bar városát, ahol pálmákkal és leanderekkel tarkított gyönyörű mediterrán sétány vezet minket a strandoktól egészen a kikötőig. A hangulatos tengerparti úton kellemes kávézókba, koktélbárokba botlik az ember. A parttól eltávolodva, Stari Bar óvárosa és az ódon vár az elmúlt évszázadok fantasztikus építészeti, történelmi örökségét eleveníti fel. Meglátogatjuk a legendák világát idéző ,,Olive a Mirovica" nevű olajfát, melynek kétezer éves ágai alatt számos haragos család békült már ki.

4. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás: Cetinje, Kotor, Budva: Mesébe illő élmény csalogat az egész napos fakultatív autóbuszos kirándulásra. A Montenegrónak nevet adó impozáns Fekete hegy környékét ismerjük meg. Az egykori főváros, Cetinje felé vesszük utunkat, ahol megtekintjük az uralkodó egykori rezidenciáját, a Biliárdlakot és a Történelmi Múzeumot. Végezetül ellátogatunk a felemelő Szt. Péter kolostorhoz. Utunk a lenyűgöző Kotori-öböl keleti csücskébe, magas hegyek ölelésében fekvő festői Kotor városába vezet. A világörökség részeként számon tartott középkori város labirintus jelegű szűk utcáin, változatos templomok körüli terein sétálva az élménytől lelassul a szívdobogás. A tengerpart mentén délre, Budva városába vezet utunk, ahol a modern világ és a középkor egyedi összhangban egészíti ki egymást, mely eredetileg egy kis szigetre épült. Sétánk után továbbhaladunk a szálláshelyünkre. Részvételi díj: 25 EUR/fő.

5. nap: Pihenés vagy ,,fishpiknik" (félnapos): fürdéssel és ebéddel egybekötött hangulatos hajókirándulás egy lakatlan és gyönyörű öbölhöz. Ez a nap egy valódi kikapcsolás mindenapokből, krisztály tiszta Adriai tenger mellett, egy pohár borral és izlettes ebéddel melyet a hajó legénység készít nekünk. Részvételi díj: 25 EUR/fő.

6. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás: Albánia (Shkodra, Tirana, Durres):Elképzelhetetlenül sok felfedezés vár minket az egész napos autóbuszos fakultatív kiránduláson Albániában, a Sasok Földjén. A napot Shkodra-ban, az ódon hangulatot árasztó és illír időkre visszanyúló történelmű városban kezdjük. Ezt követően az albán fővárosba, Tirana-ba vesszünk az irányt, mely fénykorában karaván utak központjaként virult a lenyűgöző Dajti hegy lábánál. Buszos és rövid gyalogos városnézés során megismerkedünk a város nevezetességeivel, mint Skenderbeg tér, Dzsámi, városháza és segítségével részesei lehetünk a főváros múltjának és jelenének. Ezt követően az albán tengerpart, Durres felé vesszük az irányt. A tengerparton sétány, a belvárosban pedig hangulatos éttermek, kávézók, cukrászdák és üzletek várják az utazókat. Megnézzük a város ókori amfiteátrumát, amelyhez kis, mozaikokkal díszített kápolna is tartozik. Részvételi díj: 30 EUR/fő.

7. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás: Dubrovnik:A világörökség egyik büszkeségét keressük fel az egész napos fakultatív autóbuszos kirándulásunkon. Városnézés helyi idegenvezetőnkkel a költők által ,,földi mennyországnak" nevezett Dubrovnikban. A Földközi-tenger térségének műemlékekben és kulturális örökségekben egyik leggazdagabb városában sétálva pár órára visszatérünk a múltba: Pile kapu, Mincena torony, Szt. Balázs templom. Utána mindenki kedvére barangolhat a hangulatos ódon utcákon, és a fantasztikus panorámával rendelkező várfalon. Részvételi díj: 35 EUR/fő.

8. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás: Skadari-tó:Különleges természeti kincseket tartalmaz a félnapos fakultatív kirándulásunk a térség legnagyobb tavához, a festői szépségű Skadari-tóhoz utazunk. A területen Montenegró Albániával osztozik, ahol egyben megcsodálhatjuk Európa leggazdagabb madárrezervátumát is. Gasztronómiai ismeretünket egy ízletes ebéddel egybekötött hajókázáson gazdagítjuk, miközben gyönyörködhetünk a hajót körbeölelő varázslatos víztükörben és tájban. Részvételi díj: 25 EUR/fő.

9. nap: Hazautazás Sarajevon keresztül:A bőséges, késő reggeli után hazautazás. Útközben megpihenünk és egy frissítő séta keretében megismerkedünk, a Dinári-hegységet körülvevő Miljacka folyó partján fekvő Bosznia ,,büszke" fővárosával, Sarajevo-val, ahol észak és nyugat kultúrája találkozik. Itt lett merénylet áldozata Ferenc Ferdinánd osztrák trónörökös, ami ürügyül szolgált az első világháború kirobbantásához. Sarajevo a világ egyetlen városa, ahol néhány száz méteren belül katolikus ortodox templom, mecset és zsinagóga is található. A Császár-Dzsámi megtekintése után továbbutazás Montenegróba.

10.nap:Hazaérkezés a kora reggeli órákban (05.00-06.00 között).

Felárak és belépők: Egyágyas felár nélkül foglalható, amennyiben vállalja a garantált társítást 2-3 ágyas szobában!Üdülőhelyi díj: 12 évig:1 500 Ft/fő; 12 évtől:3.900 Ft/főFakultatív programok (min 25 fő esetén):- Albánia 30 EUR/fő- Kotori öböl, Cetinje, Budva 25 EUR/fő- Dubrovnik 35 EUR/fő- Fishpiknik 25 EUR/fő- Skadari-tó 25 EUR/fő- Belépők a helyszínen kb. 25-30 EUR/főFakultatív programok kedvezményes csomag, 5 kirándulásra: 140 EUR helyett csak 125 EUR!!FIGYELEM! Az albán fakultatív kiránduláson résztvevők úti okmányának a beutazástól számított 3 hónapig még érvényesnek kell lennie!

Minimum létszám: 35 fő.Figyelem: társítási lehetőség 2-3 ágyas szobákban!

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, szállást félpanziós ellátással, magyar idegenvezetőt.

A részvételi díj nem tartalmazza: baleset-, betegség -, és poggyászbiztosítás díját (Classic: 5 650 Ft/fő), útlemondási díjat (1,3%), foglalási díjat (1500 Ft/fő), üdülőhelyi díjat, fakultatív programokat és a belépőket.

x

Árak, időpontok, foglalás

Válasszon időpontot és típust:
Időpont:
Szobatípus:

Árgrafikon

Kérdezze szakértőnket!

06 1 808 93 88

Adja meg telefonszámát, visszahívjuk


Visszahívásra alkalmas időpont:


Hírlevél feliratkozás          


sales@mortons.hu   |   Cégadatok   |   ÁSZF   |   Adatvédelmi tájékoztató