MEGTEKINTETT AJÁNLATOK

Thaiföld utazás

thaiföld utazás bangkok repülőjegy mortons travel utazási iroda koh samui pattaya phuket thaiföld olcsón körutazás egyéni utazás vízum

Egy meseszép ország, tele misztikummal. Thaiföld egy kiemelkedően színes és izgalmas ország. Önt is el fogják varázsolni a szentélyek és kolostorok, paloták és szerzetesek, a halászfalvak és a nyüzsgő nagyvárosok. Az ország egy igazi trópusi paradicsom. A helyiek – talán a buddhizmusnak köszönhetően – nyugodtak és mindig mosolyognak. Thaiföld egy rendkívül változatos ország, amely szépségével és titokzatosságával örökre belevési magát emlékezetünkbe.

Kapcsolódjon ki délkelet-ázsiában egyéni és csoportos körutazásainkon! A Morton’s Travel az amerikai csoportos utazások piacvezetője, 28 éves utazásszervezési tapasztalattal.

Thaiföld növény- és állatvilág is igen sokszínű. A trópusi esőerdőkben 50-70 méter magas fákat is találni. Az ország közepén monszun-, bambusz- és teaerdők tornyosulnak, a tengerparton pedig pálmafák árnyékában pihenhetünk. Thaiföld legismertebb állata az elefánt. De vadon él itt tigris, tapír, vaddisznó és számos majomfaj is.

A Thaiföldet érő kulturális hatások közül a buddhizmusnak volt a legnagyobb hatása az ország mai képére. A színházi előadások témáit gyakran az indiai mitológiából merítik. A thaiföldi árnyjáték jellemző kelléke az ember nagyságú báb. Ennek végtagjait mozgatják a játék során. Ha ideje engedi, nézzen meg egy előadást!

Speciális tudományterület a világhírű thai masszázs. Az ősi természetes gyógymód technikája nemzedékről nemzedékre száll. Az elmélet szerint a mértéktelen élet, a stressz vagy a sérülés megzavarja az életenergia akadálytalan áramlását. A thai masszázs azonban egyensúlyba hozza a test elemeit. Szinte minden problémára kialakítottak valamilyen technikát. Jellemző, hogy masszázs közben nem használnak olajat vagy krémeket. Próbálja ki, a teste hálás lesz érte!

Érdekességek

Thaiföld vízum, beutazás

Repülővel érkezés esetén 30 napig, 2017. január 1-jétől kezdődően szárazföldi határátkelőhelyen történő beutazás esetén évente két alkalommal 30 napig vízummentes, azon túl vízumköteles a tartózkodás. A beutazás napján még legalább fél évig érvényes útlevél szükséges.

Légi úton történő belépés esetén, amennyiben megalapozott a gyanú, hogy a külföldi állampolgár vízummentességét tartós thaiföldi tartózkodásra próbálja felhasználni, az idegenrendészeti hatóság figyelmezteti a megfelelő vízum beszerzésének szükségességére. (Forrás: Konzuli Szolgálat)