Leírás:

Csodálatos szafari élményben lehet része a nagyvadak közelségében. Kelet-Afrika népszerű Nemzeti parkjaiban tapasztalhatja meg az igazi természetközelséget, mindezt az emberek vendégszeretete, kiváló ellátása mellett.

Program:

1. nap Érkezés Nairobiba, transzfer a szállodába. 

2. nap - Nairobi - Aberdare Nemzeti Park/Mount Kenya Reggeli, délelőtt szabadidő, ebéd után Aberdares/Mount Kenya régióba, érkezés a délutáni órákban.  Ellátás: reggeli, ebéd, vacsora

3. nap - Aberdare/Mount Kenya - Samburu Rezervátum Reggeli után indulás a Samburu Rezervátumba, útközben piknik ebéd, délután vadles.

Samburu az ország északi részén található az Exaso Nyiro folyó partján. Az elefántok, oroszlánok, Grévy zebrák, geprádok, zsiráfok, zsiráfnyakú gazellák, bivalyok, dik dik antilopok, gyűrűsfarkú víziantilopok, nyársas antilopok, gazellák mellett több, mint 350-féle madárfaj képviselői megtalálhatók itt: a híres szomáliai struccok, jégmadarak, kolibrik, sasok, keselyűk. 

Ellátás: reggeli, ebéd, vacsora

4. nap - Samburu Rezervátum Egész nap Samburu Rezervátumban, délelőtt, és délután vadlesekkel.  Ellátás: reggeli, ebéd, vacsora

5. nap - Samburu Rezervátum - Lake Nakuru Nemzeti Park Reggeli után indulás a szállásról, az első megálló a Nyahururu vízesés, itt piknik-ebéd, majd az út folytatása a Lake Nakuru Nemzeti Parkba.

A nemzeti parkot turisták és helyiek egyaránt kedvelik. Gyűrösfarkú antilopok, Rotschild-zsiráfok, páviánok, impalák, bivalyok, majmok, nádiantilopok otthona a vidék. Ám a legnagyobb látványosság mégis az orrszarvúk, hiszen a hely itt egy orrszarvú menedékhelyet alakítottak ki, így az egész országban itt van a legjobb megfigyelőhely. Fekete, és fehér orrszarúk is megtalálhatók itt. Ezenfelül számos madárfaj is látható: flamingók, búbos és feketenyakú vöcskök, pelikánok, afrikai kígyónyakú madarak, bakcsók, lármás rétisasok, marabúk, hadadaíbiszek. 

Ellátás: Reggeli, ebéd, vacsora 

6. nap - Lake Nakuru - Masai Mara Vadrezervátum Reggeli után irány a Masai Mara Vadrezervátum, útközben piknik ebéddel. Az út először felfelé visz, a Mau szakadék tetejére (3 000 m), majd Narok felé - itt kezdődik a maszájok földje. Átvágunk Kenya "kenyér kosarán", mert itt búza és árpa nő, amíg a szem ellát. Ebéd, majd vadles.

Masai Mara mocsarakkal és erdőkkel fűszerezett nyílt síkságát a Mara folyó szeli ketté. Kétségtelenül Kenya leglátogatottabb vadrezervátuma, mely 650 km?-en terül el. Az állat migrációk során a rezervátumon milliónyi  vad halad át, és otthona az "öt nagy" vadnak is, de láthatunk páviánokat, tehénantilopokat, struccokat, lapátfülű rókákat, sakálokat, és gepárdokat, a folyók mentén vízilovakat, és krokodilokat. 

A program során felkeresünk egy autentikus maszáj falut, majd a érkezés a szálláshelyre késő délután. Ellátás: reggeli, ebéd, vacsora. 

7. nap - Masai Mara Vadrezervátum Hajnalban egy tea vagy kávé elfogyasztása után vadles. Jellemzően ekkor látható a legtöbb vad, mert ilyenkor az alacsonyabb hőmérséklet mind az állatoknak, mind az őket megfigyelőknek kedvező. Oroszlánok, gepárdok, és leopárdok üldözik következő ételüket: legyen szó egy gyanútlan impaláról, vagy egy apróbb szavannai varacskos disznóról, a látvány felejthetetlen. Reggeli a szálláshelyen, a délelőtt szabad, majd ebéd után ismét vadles.

Ellátás: reggeli, ebéd, vacsora

8. nap - Masai Mara Vaderezervátum - Nairobi  Reggeli után indulás Nairobiba, a reptérre. 

Ellátás: reggeli

A program igény szerint tengerparti nyaralással kiegészíthető!

Útvonal: Nairobi | Aberdare Nemzeti Park | Samburu Rezervátum | Nakuru- tó Nemzeti Park | Masai Mara Vadrezervátum | Nairobi

x Intenzív szafari Kenyában (Egyéni) Egyéb

Az ár tartalmazza:

 • a programot, angol nyelvű csoporthoz csatlakozva,
 • a szállást 7 éjszakára 4-5* szálláshelyek kétágyas szobáiban,
 • a teljes ellátást,
 • vadleseket 6 személyes szafarijárműben,
 • tapasztalt, angol nyelvű vezetőt,
 • a rezervátumbelépőket.

Az ár nem tartalmazza:

 • a repülőjegyeket,
 • a vízumot,
 • az egyéb személyes kiadásokat,
 • a borravalókat,
 • a fakultatív programokat.