New York, New York. A világ legfontosabb pénzügyi-gazdasági központja, mindannyiunk bakancslistás úti célja, filmekből és sorozatokból ismerős számtalan, világhírű látványossággal. New Yorkról mindenkinek él egy kép a fejében, a valóság azonban minden várakozást felülmúl: Csodálatos őskáosz fogad minket, mely hangos-színes-szagos, egyszerre nemzetközi és nagyon amerikai, és mely minden utcasarkon valami újjal, izgalmassal kecsegtet.

Az út fénypontjai:

Empire State Bulding, Szabadság-szobor, Central Park, 5th Avenue, Times Square, Broadway, Brooklyn Bridge, Wall Street, High Line, Grand Central pályaudvar, Metropolitan Museum of Art.

Az utazás részletei

1. nap: Érkezés Manhattanbe

Utazás New Yorkba, majd érkezés a Manhattanben, található hotelünkbe.

 

Tervezett hotel:
Fairfield Inn & Suites by Marriott New York Downtown Manhattan/World Trade Center Area

utazas egyénileg térkép usa
utazas egyénileg térkép usa
utazas egyénileg térkép usa
utazas egyénileg térkép usa
utazas egyénileg térkép usa

2. nap: Városnézés - Times Square, Broadway, Empire State, Building, Wall Street és High Line

Félnapos, buszos-gyalogos városnézéssel indul az út programja, melynek keretei között olyan világhírű látványosságokat tekinthetünk meg, mint a folyton nyüzsgő Times Square, a színjátszás világközpontjaként ismert Broadway, az ikonikus Empire State Building, az amerikai függetlenséget jelképező Szabadság-szobor. Idegenvezetőnk a New York-i poszterekről jól ismert Brooklyn hídhoz, a banki világ központjához, a Wall Streethez, és a 2001. szeptember 11-ei tragédia emlékhelyéhez, a 9/11 Memorialhoz is elkalauzol minket. Hab a tortán a helyiek kedvence, a High Line, egy régi ipari magasvasút pályáján épített nyilvános park meglátogatása lesz.

Fakultatív programjaink: Tegyen helikopteres sétarepülést Manhattan felhőkarcolói felett, vagy vegyen részt “New York by Night” programunkon, melyen az éjszaka fényeiben fedezheti fel a várost, vacsorával és esti belépővel az Empire State Building kilátójába.

3. nap: Városnézés - 5th Avenue, Central Park, Grand Central Terminal

Folytatjuk a város felfedezését, hiszen rengeteg látnivaló maradt még a bakancslistánkon. Vár minket a 5th Avenue, a Rockefeller Center, a bámulatos St. Patrick katedrális és a kihagyhatatlan Central Park is. A közeli Grand Central Terminal is ezen napunk fényét emeli: a világ egyik legnagyobb és legszebb vasútállomásán milliók haladnak keresztül naponta, ez New York egyik legfontosabb ütőere.

Fakuktatív programunk: Egy világhírű Broadway musical megtekintése

4. nap: Szabadprogram vagy Szabadság-szobor

Egész napos szabadprogram vagy félnapos fakultatív kirándulás következik, mely során Ellis Island-re, majd a Szabadság-szobor talapzatához látogatunk el. A szigeten található Bevándorlási Múzeumban megismerkedünk a várost a 19-20. században a világ élére repítő bevándorlók történetével.

5-6. nap: Hazautazás

Az ötödik napon véget ér városlátogatásunk, szabadprogram keretében szerezhet még pár felejthetetlen élményt, majd menetrend függvényében transzfer a szállodából és hazautazás!

 

new york látnivalói utazás olcsón amerika

New York helikopterezés

las vegas látnivalói utazás las vegas

New York By Night

las vegas látnivalói utazás las vegas

Szabadság szobor hajózás

radio city music hall utazás new york

New York Broadway

Az ár nem tartalmazza:

  • étkezés, melyben idegenvezetőnk segítséget fog nyújtani (tájékoztatásul egy ebéd kb. 15-20, egy vacsora kb 20-30 USD/fő/nap)
  • kötelező borravaló helyi szokás szerint napi 5$ / fő, összesen ezen az úton 30$ / fő – melyet idegenvezetőnk az első napon beszed

 

Tervezett menetrend (március):

  • Budapest-Amsterdam 03.08. 6:30-8:45
  • Amsterdam-New York 03.08. 10:40-14:13
  • New York-Amsterdam 03.12. 23:59-12:40*
  • Amsterdam-New York 03.13. 14:15-16:15