Utunkon első felében megismerjük az Egyesült Államok partvidékének két meghatározó városát: A szövetségi fővárost, ahol a kulturális és történelmi látnivalók mellett a világ vezető hatalmát kormányzók életébe is bepillantást nyerhetünk, valamint New York City-t, a világ legizgalmasabb városát, mely egyszerre nemzetközi és nagyon amerikai. A várost, mely soha nem alszik, legalább egyszer mindenkinek látnia kell a saját szemével is, hiszen fényévekkel felülmúlja az ember legmerészebb várakozásait is!

Az “északi” nagyvárosok után trópusi kikapcsolódás következik: A fantasztikus Miami Beach-en, art deco épületek között, fehér homokos óceánpart ölelésében zárjuk utazásunkat.

Az út fénypontjai:

Fehér Ház, Capitolium, National Mall, Lincoln-emlékmű, Empire State Building, Central Park, 5th Avenue, Times Square, Broadway, Brooklyn Bridge, Wall Street, High Line, Grand Central pályaudvar, Metropolitan Museum of Art, Szabadság-szobor, Miami, Miami Beach és az Everglades Nemzeti Park

Az utazás részletei

1. nap: Utazás Washingtonba

Utazásunk Budapestről indulva a reggeli órákban veszi kezdetét, melynek első megállója nem más, mint az USA szövetségi fővárosa, Washington, D.C. Az érkezést követően a központi elhelyezkedésű szállodánk felé vesszük az irányt.

Belvárosi szálloda: Courtyard Embassy Row

2. nap: Városnézés - Fehér Ház, Capitolium, National Mall, Lincoln-emlékmű

A délelőtt folyamán felfedezzük magunknak a szövetségi fővárost, és felkeressük a legnépszerűbb látványosságait. Olyan, Amerika történelmében, és jelenlegi működésében is meghatározó helyszíneket nézünk meg, mint a Fehér Ház, a Capitolium, a Legfelsőbb Bíróság épülete, valamint a Jefferson- és Lincoln-emlékművek.

Délután az ország egyik leglátogatottabb múzeumát, a Nemzeti Légi és Űrhajózási Múzeumot látogathatjuk meg fakultatívan, ahol az amerikai repülésről és űrhajózásról tudhatunk meg számos érdekességet interaktív tárlatokon és látványos kiállítási tárgyakon keresztül. A napot egy kellemes vacsorával zárjuk opcionálisan, Washington egyik népszerű éttermében.

3. nap: Érkezés New Yorkba

Harmadik napunkon búcsút veszünk a fővárostól, buszra szállunk, és útra kelünk a világ legizgalmasabb metropoliszába: New Yorkba. A 4 órás utat követően a délutáni órákban érkezünk meg manhattani hotelünkbe.

Belvárosi szálloda: Holiday Inn Express

4. nap: Városnézés - Times Square, Broadway, Empire State Building, Wall Street, High Line és egyéb fontos látnivalók

Félnapos, buszos-gyalogos városnézéssel indul az út programja, melynek keretei között olyan világhírű látványosságokat tekinthetünk meg, mint a folyton nyüzsgő Times Square, a színjátszás világközpontjaként ismert Broadway, az ikonikus Empire State Building, az amerikai függetlenséget jelképező Szabadság-szobor. Idegenvezetőnk a New York-i poszterekről jól ismert Brooklyn hídhoz, a banki világ központjához, a Wall Streethez, és a 2001. szeptember 11-ei tragédia emlékhelyéhez, a 9/11 Memorialhoz is elkalauzol minket. Hab a tortán a helyiek kedvence, a High Line, egy régi ipari magasvasút pályáján épített nyilvános park meglátogatása lesz.

Fakultatív programjaink: Tegyen helikopteres sétarepülést Manhattan felhőkarcolói felett, vagy vegyen részt “New York by Night” programunkon, melyen az éjszaka fényeiben fedezheti fel a várost, vacsorával és esti belépővel az Empire State Building kilátójába.

5. nap: Városnézés - 5th Avenue, Central Park, Metropolitan, Grand Central Terminal

Egész napos szabadprogram vagy félnapos fakultatív kirándulás következik, mely során Ellis Island-re, majd a Szabadság-szobor talapzatához látogatunk el. A szigeten található Bevándorlási Múzeumban megismerkedünk a várost a 19-20. században a világ élére repítő bevándorlók történetével.

6. nap: Utazás Miami Beachre

Délelőtt a repülőről búcsút intünk a Nagy Almának. Utazásunkat a Napfényes Állam legnépszerűbb városában, Miami Beach-en folytatjuk.

7-10. nap: Miami Beach és Everglades Nemzeti Park

Miami Beach az ország egyik legjobb helye, hiszen tökéletes arányban találunk itt kultúrát, gasztronómiát, különleges építészeti látnivalókat és szórakozási lehetőségeket. A fehér homokos óceánparttól karnyújtásnyira divatos üzleteket, színvonalas éttermeket és bárokat találunk.

Miután kipihentünk körutunk fáradalmait a világ egyik legszebb tengerpartján, egy remek fakultatív program vár ránk. Elutazhatunk az Everglades Nemzeti Parkba, ahol légpárnás motorcsónakkal járhatjuk be a rejtelmes mocsárvilágot. A kirándulás fénypontja egy aligátor farm meglátogatása.

A mocsárvilág után a tengeri élővilágot is jobban szemügyre vehetjük. A Miami Seaquarium látványos show-ján gyilkos bálnákkal, delfinekkel, fókákkal és teknősökkel ismerkedhetünk meg. Előzetes bejelentkezést követően a kalandvágyók akár úszhatnak is a delfinekkel! Az életre szóló élmény garantált!

11-12. nap: Hazautazás

A szállodai kijelentkezés után búcsút veszünk szélben lengedező pálmafák látványától. Transzferrel jutunk ki a repülőtérre, és indulunk Budapestre. Érkezés másnap.

new york látnivalói utazás olcsón amerika

Everglades Nemzeti Park

las vegas látnivalói utazás las vegas

New York Broadway

las vegas látnivalói utazás las vegas

New York by Night

radio city music hall utazás new york

New York helikopterezés

radio city music hall utazás new york

New York Szabadság-szobor hajózás

radio city music hall utazás new york

Seaquarium

radio city music hall utazás new york

Washington D.C. városnézés

Az ár nem tartalmazza:

  • étkezés, melyben idegenvezetőnk segítséget fog nyújtani (tájékoztatásul egy ebéd kb. 15-20, egy vacsora kb 20-30 USD/fő/nap)
  • kötelező borravaló helyi szokás szerint napi 5$ / fő, összesen ezen az úton 30$ / fő – melyet idegenvezetőnk az első napon beszed