Szeged, Petőfi Sándor sgt. 5. I. em. 1., 6722 • Tel.: +36 1 808 9388

Tunézia utazási ajánlatok

Utazáskereső

Kategória nem kötelező megadni

Utazás módja nem kötelező megadni

Teljes ár/fő (Ft) nem kötelező megadni

Időpont nem kötelező megadni

Éjszakák száma nem kötelező megadni

Hova utazna? nem kötelező megadni


 

Tunézia utazás

Ha Tunézia utazást keres, csak adja meg a fenti utazáskeresőbe hogy mikor szeretne utazni. Azokat a –tól, -ig dátumokat adja meg, amelyek között szóba jöhet az utazás, a pontos dátumot, illetve a kint töltött napok szűmára a találati listában szűrhet rá.

Ha csak egy megadott összegig keres Tunéziai utazást, a keresőben található ár csúszkán ezt is beállíthatja.

A keresés gombra kattintva listázzuk ki a Tunéziaba szóló utazási ajánlatainkat, amelyek közül tovább szűkíthet.

Amennyiben valamelyik utazási ajánlatunk elnyerte tetszését, a ”tovább” gomb megnyomásával nézheti meg az utazás ajánlatait, valamint ott választhatja ki a konkrét időpontot, és továbbléphet az utazás lefoglalásához.

Tunézia

Tunézia Észak-Afrika tengerpartján fekszik. Az ország majdnem 50 százalékát a Szahara sivatagi homokja borítja. A mediterrán klíma optimális egy igazi nyári vakáció eltöltésére. Mi néhány tippet adunk a szabadság izgalmas eltöltéséhez…

Bárhová is megy Tunéziában, biztosan nem fog unatkozni. A magyarok körében egyre népszerűbb üdülőparadicsom gyönyörű, homokos tengerparttal, gondozott kerttel rendelkező, úszómedencés szállodákkal és barátságos helyi lakosokkal várja Önt is. Menjen el egy szafari kirándulásra a Szaharába és gyönyörködjön a mesés oázisok pálmafáiban!

Tunézia sematikus térképeTunézia egy ország Észak-Afrika mediterrán tengerpartján. Szomszédai: Nyugatról: Algéria, délkeletről: Líbia. Az ország területének majdnem felét Sahara homokja fedi. A fennmaradó terület felhasználható mezőgazdasági munkákra

Hivatalos nyelv: arab

Főváros:

Tunisz
Terület:163 610 km2
Népesség: 10 074 951

Beutazási feltételek:

Érvényes útlevél. Vízum nem szükséges, ha utazási irodán keresztül érkezünk az országba.

Időeltolódás:

Magyarországhoz viszonyítva -1 óra a nyári hónapokban, télen pedig ugyanúgy, mint Magyarországon
Időjárás:
Az ország belsejében száraz, meleg, míg a tengerpartok közelében mediterrán. A főszezonban szinte csapadék nem hullik, míg az elő- és utószezonban ritkán csapadék is előfordulhat

Jó tudni!

A higiéniai viszonyok Tunéziában jók, a felkínált ételek minőségét állandóan ellenőrzik, azonban kérjük, ne keverjék az egymástól eltérő jellegű ételeket.

Közlekedés

Városon belül a legkedveltebb közlekedési eszköz a sárga taxi, amely olcsó, és mindenhol megtalálható. Jól kiépített autóbusz- és vasúthálózattal rendelkezik.
A városok között közlekedik a nagyon kedvelt "Louage" (gyűjtőtaxi), amelynek nincs menetrendje, és csak a célállomáson áll meg, ezért nagyon gyors. 5 utas utazhat egyszerre ezekben a kocsikban, és személyenként megállapított fix árat kell érte fizetni. Amennyiben kismotort vagy autót kíván bérelni, feltétlenül kössön teljes körű casco biztosítást, és ne felejtse otthon nemzetközi jogosítványát sem.

Vásárlás

Tunéziában a vásárlás központjai a piacterek, bazárok, ahol ki ki próbára teheti kereskedői vénáját, amit a kereskedők el is várnak a bátor vállalkozótól. A városok üzletei, áruházai kötött árakkal működnek. Tunéziai jellegzetes emléktárgyai a kézi készítésű szőnyegek, a Kairouan városából származó Tunéziafűszerek, az olajfából faragott termékek, a réz- és bronztárgyak, a nabeuli fazekasműhelyekben készített csodaszép kerámiák és a bőrből készült termékek.

Fizetőeszköz:

TUNÉZIAI DINÁR Az országba bevinni és onnan kivinni szigorúan tilos ! A Dollár, illetve az EURO is elfogadott fizetőeszköz a legtöbb helyen. Az ismertebb hitelkártyákkal csak a szállodákban fizethetünk. Bankautomaták csak korlátozottan állnak rendelkezésre.

Külképviselet:

Magyar Nagykövetség 12, Rue Achtart, Nord Hilton 1082 Tunis Telefon : (00 216 1) 780 544

Tudta…?

… hogy Djerba varázslatos szigetét állítólag már Odüsszeusz is ismerte? Kalandos utazása során tévedt erre a kis szigetre a hős.

… hogy a Ghriba zsinagóga egy ismeretlen lányról kapta a nevét? A titokzatos idegen misztikus módon jelent meg és segített az zsinagóga építésénél. Majd hirtelen eltűnt. Az építkezés helyét pedig egy égből hullott, szent kő jelölte ki…

Városok

Djerba

Egy varázslatos kis sziget Tunézia déli partjainál. A hamisítatlan mediterrán éghajlatnak és a kristálytiszta tengernek köszönhetően örökre emlékezni fog erre a helyre. Emellett alga- és sósvízkúra segítségével pihenheti ki az otthoni stresszt, vagy szórakozzon egy kaszinóban, üssön... tovább

Dougga

Ez a város maradt meg a lgjobban az ókori települések közül. Utazzon Ön is vissza az időben és nézze meg a Kr.e. 188-ban épült, 3500 férőhelyes színházat! ez az épület a júliusi Dougga Fesztivál előadásainak a háttere. Majd sétáljon el a Szaturnusz templomhoz és nézze meg a Szelek terét is.

El-Jem

A város ókori elődje Thysdras volt. A település legismertebb műemléke a Világörökség részét képző, Kr.e. 230-ban épült Colosseum, amely majdnem akkora, mint a római, ebben 30 ezren élvezhették a küzdőtér izgalmait.

Hammamet

Tunézia egyik leismertebb üdülővárosa. Szűk utcák és mecsetekkel tarkított óváros várja, ha idelátogat. A keleti hangulatú kertek Önt is biztosan elvarázsolják. Emellett üzletek, éttermek és szállodák tömkelege teszi kényelmessé és felejthetetlenné nyaralását. tovább

Houmt Souk

A sziget fővárosa. Szánjon pár órát a Borj el Kébir erőd, a Népművészet és Néphagyomány Múzeum és a Jemma el Trouk (Török Mecset) megtekintésére. Ne felejtsen el szétnézni a kézműves központban sem (a piacon még vásárolgatni is tud)!

Kairouan

Tunisz előtt ez a település volt az ország fővárosa. Nézze meg a 128 méter átmérőjű, 48 oldalú víztározó főmedencéjét! Az egykor fedett, 9. századi építmény közepén állt az emír pihenője. A nyugati arab világ leghíresebb imahelye a művészi szépségű Nagymecset és a hozzá tartozó minaret. Érdemes megnézni Sidi Sahab Zaonia sírhelyét is, aki tisztelete jeléül állandóan magánál tartott három szálat Mohamed szakállából…

La Ghriba

A 2500 éves zsinagógájáról és az épület falai között megtekinthető legrégibb Tóra tekercsről híres település Észak-Afrika egyik legismertebb zarándokhelye. Ne feledje: a zsinagógába csak fedett fővel léphet be!

Sidi Bou Said

A fővárostól nem messze találja ezt az igazi mediterrán várost. fehér falú házak kékre festett ablakokkal, macskaköves utcák, varázslatos tengerpart. Séta közben térjen be az egyik kávézóba és kóstolja meg a pinea-magvakkal ízesített mentateát! tovább

Tunisz

Tunézia fővárosa 1160 óta. A városnézést kezdheti például Medinában. Ez Tunisz történelmi városrésze. Nézze meg az Aziuna mecsetet, amelynek építéséhez Karthágóból hozattak kétszáz oszlopot. És menjen be a Tourbet l-Bey-be! Ez az épület a néhai hercegek, miniszterek és tanácsadók óriási... tovább

Utazási beszámolók

Viva la Dubai, Tunézia!

Először utaztam az idén az afrikai földrészre. Meglepett a nagy meleg és az emberek végtelen kedvessége. Ételeik kitűnő ízűek, sok finomsággal telítettek. Csodás múzeumjaiukban megismerkedhetünk őseik életével, a menyasszonyok felkészítésével az esküvőre. Tengerpartjuk selymes, homokos. A tengervíz selymes, meleg, átölelő, kedves. A földeken datolyapálmafák, olajfák láthatók mindenfelé. Barlanglakásaik a praktikusságról, a célszerűségről szólnak.

A gyerekek jól lakottak, sehol se láttam kolduló gyereket, de dolgozót, azt igen. Ahol a turisták busza megáll, már ott is vannak ezek a kicsi, édes gyerekek és kínálnak térképet, kiállatot simogatásra aprópénzért. A családok összetartanak, gondoskodnak a gyerekekről és a nagyszülőkről egyaránt. Boldogan és szépen élnek. A közbiztonság hibátlan. A kézművességükkel szebbnél szebb bőr, kerámia tárgyakat készítenek. Viva la Dubai, Tunézia!

J.Zs.M

Akik forró nyári napokra, nyugalomra, kikapcsolódásra vágynak

Már másodszor jártam ebben az Észak-Afrikai országban, így csak ajánlani tudom azoknak akik forró nyári napokra, nyugalomra, kikapcsolódásra vágynak. Mindezt nagyon elérhető áron! Magyarországtól mindössze 2 óra alatt érhető el közvetlen járattal. Gyönyörű puha homokos strandokkal, minden igényt kielégítő szállodákat nyújt Tunézia. Az emberek kedvessége, vendégszeretete páratlan. Nyoma sincs stressznek, nem hiába nevezik a mosoly országának. Családosoknak, egyéni utazóknak is kiváló, mert a szállodákban mindenkire gondolnak különböző programokkal. A jó idő pedig garantált! Összegezve aki nyugalmat, igényes szállodákat, szép tengerpartot akar, válassza Tunéziát!

H.Gy.

Csodálatos tengerpartok, kikötők

Ha valaki szeretné egy országban megtalálni mindazt, amihez normál esetben több országba kellene elutazni, annak ajánlom szíves figyelmébe Tunéziát. Ez a kedves ország nagyon sok kincsével büszkélkedhet. Csodálatos tengerpartok, kikötők, hangulatos teraszok várják azokat, akik megtisztelik jelenlétükkel e kis országot.

Sousse-t ajánlanám mindenkinek, ahonnan könnyen el lehet jutni -ami kötelező is- bárhova.

Amit hangsúlyoznék az "El Jem" itt található egy lenyűgöző építészeti remek, egy hatalmas Colosseum.

Hogy lehet ide eljutni? Természetesen a hotelekben jól megszervezett utakkal, amit idegenvezetők kísérnek. Ez a fakultatív program egy 2 napos út, amiben számtalan megálló és program tartozik bele. 100euro az ára, viszont nagyon megéri. Tartalmaz: kétszeri ebédet, és 1szeri vacsorát, thermálfürdőzést a sivatagi hotelben, ezenkívül tevegelést a sivatagban, majd a napfelkelte után amit a ritka sós-tó partjáról, az Atlasz-hegység lábától csodálhatunk meg, egy jeep-safarit Chebika-ba ami inkább hasonlít egy mini Grand-Canyon-hoz.

Ajánlom figyelmébe mindenkinek ezt a sok csodát egy 2 napos csomagban. Én már gazdagabbnak mondhatom magam e számos élménnyel. Jó utat!

K.A.

Tunézia 1 dináros országok országa

2007. június 6-tól június 13-ig Tunéziában nyaraltam. Több ismerősömtől hallottam, hogy milyen jó és milyen olcsó az élet Tunéziában. Tapasztalatom, hogy Tunézia 1 dináros országok országa. Mindenért 1 dinárt kértek például, ha lefényképeztünk valakit 1 dinár, ha megsimogattuk a tevét 1 dinár, ha vizet vettünk 1 dinár borravaló. Az egyik kávézóba beültünk kávét inni és ott akartunk filmet cserélni, de a film vége beszakadt, ezért a kávézó tulajdonosától kölcsön kértünk egy ollót, hozott is egy összeragasztott műanyag ollót. Fizetésnél felszámolt egy dinárt, mert kölcsön adta. Elég nehéz volt neki megmagyarázni, hogy csak használtuk az ollót.

A szálloda az nagyon szuper volt de itt is akadt sok problémánk. Mivel magyarok voltunk nem a legszebb szobákat adták először, de kérésünkre, udvariasan új szobát adtak. A másik fő probléma, hogy a szállodába nem engedtek bevinni ételt, italt, amit a szupermarketbe vásároltunk. Utolsó nap amikor is - éjszaka kellett indulnunk a repülőgéphez - a biztonsági őr szó szoros értelemben kivette kezünkből a szatyrokat és eltette a pult alá, majd közölte, ha megyünk haza visszaadja. Mi ezt nem hagytuk közöltük vele, hogy ő nem rendőr, ezt nem teheti meg. Végül mi is kivettük a szatyrokat és közöltük vele hívjon rendőrt, erre nem került sor.

A két napos szafari kirándulás az tényleg nagyon klassz, mindenkinek ajánlom. A tevegelés, város nézések, dzsipezés, lovas kocsikázás, földbe vájt viskók, oázisok, só sivatag, nap felkelte ez mind csodálatos, ez felejthetetlen élmény. Sajnos Tunézia nagyon szegény ország, amerre jár az ember kivéve a turista városokat, minden hol nyomor, piszok, szagok.

A repülőgép - mely tuniszi gép volt illetve karthagói - pilótája, személyzete nagyon kedves, udvarias volt. Igaz németül nem nagyon értettek, ugyanis az unokám az nap volt 14 éves és a névnapja is volt, és megkértük az egyik légiutas kísérőt, hogy intézze el, hogy az unokám bemehessen a pilóta fülkébe körbenézni.

Valamit félre értett és kihívta a kapitányt és az összes személyzet meg a kapitány elkezdték énekelni angolul, hogy boldog szülinapot, mikrofon keresztül. Az utasok meg csak néztek, hogy miről van szó. Közben Norbit kiállították a repülőgép közepére, hogy mindenki lássa kiről van szó. Végül is minden utas megtapsolta az unokámat, akik mellettünk illetve a közelünkben szintén gratuláltak neki. Az ünnepség után valahogy elmagyaráztuk, hogy mi nem ezt akartuk, hanem a pilóta fülkét nézni. Sikerült is mert a kapitány bevitte és nézhette, hogy vezetik a repülőgépet.

Végül is jól sikerült a tunéziai kirándulásunk, és ami legfőbb szerencsésen haza érkeztünk.

M.S.

Tetszett a táj, az étel

Kissé meglepődtem, hogy nem magyar géppel repültünk. De minden jó és szép volt. Tetszett a táj, az étel, az emberek nyugodtsága, kedvessége. Nem tetszett a nagy számú orosz jelenlét, a kulturálatlan viselkedésük miatt. Ha legközelebb utazom, kerülni fogom a "társaságukat".

Elég sok évet vártam erre az útra. Az időjárás is kegyes volt, nem volt fülledtség, mindig fújt a szél. Különösen tetszett az ételek könnyűsége, az animációs programok színessége. Nem tudom, mikor engedhetek meg magamnak ismét egy ilyen utat.

F.J.

A férfiak világában nem volt egyszerű az élet

Nos, mi a MALÉV-sztrájk idején utaztunk Tunéziába. Bár több, mint 4 órával az utazás kezdete előtt jelentünk meg, nem igazán unatkoztunk. Lányom hiperaktív kamasz, de még őt is levette a lábáról a reptér modern kialakítása, és a rengeteg látnivaló. Tunéziába - nőként - csak egyetlen dolgot vigyünk magunkkal. A leges legfontosabbat. 4-5 db boxoló kinézetű férfit. Így biztonságban érezhetjük magunkat. A férfiak világában nem volt egyszerű az élet. Mi azért élveztük a nyaralást, mert a szervezett kirándulásokra mentünk el, így egész jól sikerült kivédenünk a molesztálásokat. Hatalmas szélviharban jöttünk haza, de a pilótánk nagyon ügyes volt. Szinte semmit nem éreztünk a kint tomboló orkán erejű szélből. Nagyon jól éreztük magunkat. 1 hét múlva utazunk Londonba, utána pedig Szicíliába! Alig várjuk!

Sz.Gy.

Monastír

A gyermekemmel és a barátommal 2007.06.14-21 között voltunk Tunéziában, Monastírba a Chiraz Hotelben. Csodálatos volt minden, ideértve az embereket, a szállodát, a tengert.

Külön kiemelném a kirándulást, amelynek Kairoruan, El Djem volt a célja. Egy bűbájos tunéziai lány volt az idegenvezetőnk, aki Magyarországon tanult, és tett nyelvvizsgát. Olyan dolgokról mesélt a buszos utazáson, amiről még nem is hallottunk, tűzdelve humorral, poénnal. Aztán a helyszíneken részletesen bemutatott mindent, amit érdemes volt látni.

Aztán kétszer bementünk a helyi buszjárattal Sousse-be, a bazárhoz, ahol az eladók kedvesek és türelmesek. Nagyon izgalmas volt az alkudozás is. Ha tehetném már ma visszautaznék.

Remélem nem találják unalmasnak, hanem inkább kiváncsisággal és pici irigységgel olvassák beszámolómat.

H.I.

Sousse

Sousse-ban voltunk "3 csillagos" szállodában, tipikus: próbáld ki és legközelebb 4 vagy 5 csillagos szállodába mész. A kaja jó volt, igaz féltem tőle, mert a párom iszonyat finnyás, de ha ő megevett mindent, akkor nagyon jó volt.

Élményem: minden nap amit eltöltöttem egy boldogság volt a Szahara túra meg egyszerűen kihagyhatatlan.

Ha van egy kis bátorságod te is elmehetsz bárhová, mert nagyon segítőkészek az emberek. És ha még borravalót is adsz nem kell túl sokat akkor egyszerűen isten vagy a szemükben még jobban és többet segítenek.

E.I.

sales@mortons.hu   |   Cégeknek   |   Kapcsolat   |   Adatvédelem