Mexikó utazási ajánlatokszáma:

A vonzó Acapulco

Acapulco Mexikóban található, a Csendes-óceán partján fekszik. Leginkább ipari kikötőiről és gyönyörű tengerpartjáról ismert, melyeknek köszönhetően az ország egyik legjelentősebb ipari és turisztikai csomópontjaként tartják számon. Mexikó fővárosától, Mexikóvárostól mindössze 300 kilométerre található. Nagy turistaforgalmát többek között annak is köszönheti, hogy kényelmesen és egyszerűen megközelíthető, ugyanis fejlett úthálózata van.

Acapulco, bár a turisták által igen közkedvelt és felkapott üdülőhely, egyben Mexikó egyik legveszélyesebb városaként is számon tartott település, elsősorban kábítószer-kereskedelme miatt.

Szórakozás és művelődés

A város trópusi klímája egész évben meleget biztosít az itt lakók számára. Egy félkör alakú öböl mentén terül el, mely egyben tengerpartját is alkotja. Legnagyobb strandja a széles, fehér homokú Playa Icacos, mely a fiatalok gyülekezőhelye, és melynek éjszakai élete is igen közkedvelt.

Acapulcóban természetesen nemcsak a vízi élvezeteknek hódolhatunk, hanem művelődhetünk is. Az Acapulcói Történelmi Múzeumban számos régi leletet vehetünk szemügyre, melyek hűen bemutatják az itt élő őslakosok múltját és kultúráját. Emellett Acapulco Kulturális Központja is remek élményeket tartogat az ide látogatóknak. Az egyedi stílusban kialakított épületben koncertek és kiállítások vehetők szemügyre egész évben.

Ajánlatok keresése
i

Ne keresgéljen tovább!

Csak pár adat, és

3 órán belül kézhezkapja

személyre szabott ajánlatunkat!