Görögország repülőjegy

Görögországi repülőjegyek kedvező áron! Miért fizetne többet egy Görögországba szóló repülőjegyért, mint amennyit feltétlenül szükséges? Miért ne választhatná több légitársaság összesített ajánlatai közül a legkedvezőbbet? Erre nálunk könnyen lehetősége nyílik! Rendszerünk segítségével csupán pár kattintással lehívhatja azokat az ajánlatokat, melyek az Ön által megadott indulási és visszaérkezési dátumoknak megfelelő jegyekre vonatkoznak. Ha megvan a tökéletes ajánlat, neten, telefonon és személyesen is érvényesítheti foglalását.

Görögország

A Balkán-félsziget déli részén fekvő Görögország igazi turistaparadicsom, ahol egyaránt élvezhetjük a megannyi sziget által nyújtotta pihenési és kikapcsolódási lehetőségeket, valamint a szárazföldi területen található kulturális és művészeti örökségeket és értékeket is. Így mindenki megtalálhatja ebben a hatalmas országban a számára kedvező pihenési körülményeket.

Ha a szigetek felé vennénk az irányt, akkor is bőven van előttünk választási lehetőség, mivel körülbelül 1400 sziget tartozik Görögországhoz, s ezek mindegyike egészen eltérő élménnyel vár minket. De bármelyiket is választjuk, az biztos, hogy minden igényünket ki fogja elégíteni, legyen szó akár a mediterrán napsütésről, a homokos, kavicsos tengerpartról vagy akár a türkizkék tengerről. A szálláskínálat szintén rendkívül széles, az olcsóbb apartmanoktól egészen az igazi luxus szállodákig minden kategória fellelhető.

Néhány igen híres sziget említésként: Rodosz, mely a Johannita lovagok bámulatos épületeivel kápráztat el; Santorini, mely festői látképével mindenkit levesz a lábáról; Mykonos, ami a fiatalok kedvelt bulizós szigete; Kefalonia, mely a mediterrán nyugalom szigeteként ismert; Kréta, amely pedig a minószi kultúra híres régészeti emlékeivel vonzza a turistákat az év minden szakában.

Athén az ország fővárosa, ahol az Akropolisz romjai a város fölé emelkednek. Az épületegyüttes egykor a görög királyok lakhelye volt. Kr. e. 480-ban a perzsák lerombolták, az újjáépítésében az ókor legnevesebb művészei, építészei vettek részt, mint például Pheidiasz. A pártalan épületegyütteshez tartozik a  Parthenon, vagyis Pallasz Athéné temploma is.

Az Akropolisz déli lejtőjén találhatjuk meg a Dionüszosz Színházat, melyet az érzéki örömök istenének emeltek, s fénykorában a befogadóképessége mintegy 17 000 néző volt.

Ha túrázni, esetleg hegyet mászni támad kedvünk, akkor célozzuk meg az Olümposzt, mely Görögország legmagasabb hegysége. A hegy csaknem 3000 méter magas, és a mitológia szerint a tetején laknak az istenek.

S ha már Görögországban járunk, okvetlenül ejtsük útba Olümpiát, mely a Peloponnészoszi-félsziget nyugati részén található. Itt rendezték meg az ókori olimpiai játékokat, s itt építették fel Zeusz templomát is, benne az istenség grandiózus, aranyból és elefántcsontból készült szobrával, mely egyike volt az ókori világ hét csodájának.

Görögország repülőjegy árak

Helyszínek:
Indulás:
Érkezés:
Ár:
Keresés időpontja: