1. nap: Budapest - Freyming Merlebach
Kora reggeli találkozó Budapesten. Megkezdjük utazásunkat a romantika világába. Körutazásunk alkalmával Franciaország legszebb kastélyai és Párizs megannyi arca kápráztat majd el. Párizs nem más, mint a lázadás, az állandó megújulás, a polgárpukkasztó finom szemtelenség. Ahol találkozik a múlt a jövővel, az a város, mely sokszínű, meglepő és varázslatos, időnként pedig izgalmasan titokzatos főváros a látogatók számára. Ausztrián és Németországon át utazunk a franciaországi tranzitszállásra. Szállás elfoglalása az esti órákban.

2. nap: Párizs
Reggeli után utazás Párizsba, mely kétségkívül a világ egyik legszebb városa, és soka szerint egyben a legromantikusabb is. Elsősorban kivételes építészeti és kulturális örökségével hódít, de a francia főváros ugyanakkor a gasztronómia, a divat és a vásárlás fővárosa is. Izgalmas, színes, újító és merész, ahol mindig történik valami és ahol egyszerűen lehetetlen unatkozni. Érkezésünk után autóbuszos városnézés keretében kezdünk ismerkedni a francia fővárossal. Latin negyed: Sorbonne, Panthéon, Luxemburg kert, Szent Mihály körút. Montparnasse negyed, Invalidusok. Programunkat fakultatív szajnai hajókirándulás zárja majd. Szálláshely elfoglalása a késő esti órákban.

3. nap: Párizs
Miután megreggeliztünk, folytatjuk párizsi városnézésünket. A mai napon a jobb part számtalan látnivalója vár ránk: Bastille tér, Mocsár negyed, Pompidou Központ, Concorde tér, Opera, Champs-Elysées, Diadalív. Gyalogos városnézésünk a Cité szigeten folytatódik. Ez tulajdonképpen Párizs ókori bölcsője, a Notre-Dame, a Forradalom siralomháza mind itt sorakoznak fel.  Párizs központi részén, a Szajnán található természetes sziget, mely  hangulatának, látnivalóinak köszönhetően a francia fővárost felkereső turisták egyik legkedveltebb célpontja. Mindezek után a Louvre csodálatos múzeumába invitáljuk Önöket. (Ár: 30 EUR/fő*) A világ egyik legismertebb és Párizs legnagyobb múzeuma, mely látványos üvegpiramisa alatt megszámlálhatatlan kincset rejt. Múzeumlátogatásunk után mai programunkat egy kellemes esti séta zárja a kultúra és művészetek központjakét elhíresült Montmartre-on, ahol a híres Vörös malom-Moulin Rouge, hangulatos piano bárok és a Festők tere szerepel a látnivalók között. A város fölé magasodó híres Sacré-Coeur Bazilikától Párizs fantasztikus esti panorámáját is megcsodálhatjuk. Visszaérkezés a szállásra a késő esti órákban.

4. nap: Párizs - Versailles – Chartres
Letűnt korok Párizsát mögöttünk hagyva a jövőbe utazunk: cél a párizsi "Manhattan city", a Défense negyed. A csúcstechnológiás építkezés felhőkbe nyúló mesterséges megalitjai egészen más világba kalauzolják a látogatót. Élményekben itt sem lesz hiány. Európa egyik legnagyobb üzleti negyede, rengeteg felhőkarcolóval és számos műalkotással várja a látogatókat. Innen még egy búcsúpillantást vetünk Párizsra, és ismét indulunk a múltba. Pompa és sötétség, hahota és elfojtott sikolyok, modorosság és fertő, és ki tudja még hány felvillanó kép köszönt vissza ránk a Napkirály hajdani versailles-i palotájának falai mögül. Természetesen megcsodáljuk a kertet, a Kis-és Nagy Trianon palotákat, valamint XVI. Lajos feleségének faluját. (Ár: 35EUR/fő*) Mindezek után a kastély szomszédságában egy kellemes ebéd aligha visszautasítható. Ebéd után indulunk Chartres városába. A Világörökség tagjai közé sorolt katedrálisa a franciaországi Mária-kultusz egyik legfontosabb helyszíne. Több ezer négyzetméternyi üvegablaka, ma is látható labirintusa és számos egyéb részlet, mind a középkor misztériumát őrzik. Kapuján belépve részleteiben fogjuk megfejteni a hajdan kor rejtett összefüggéseit. A katedrálisból kilépve gyönyörű sétát teszünk a XIII. századi város hamisítatlan emlékei között. Az esti órákban érkezünk a Loire folyó menti szálláshelyünkre.

5. nap: Loire völgyi kastélyok: Blois - Chambord - Cheverny - Chaumont
Ma a Loire-völgy mesébe illő vidéke vár ránk. „Franciaország kertje” a Loire folyó mellett fekvő régió számos kastélya mesevilágot idéző képekkel lepi meg a látogatót. Kirándulásunk alkalmával négy kastélyt látogatunk meg. Loire völgyi barangolásainkat a régi királyi városban, Blois-ban kezdjük. A feudális grófok várából királyi székhellyé előlépett város és kastély vitathatatlanul Párizs riválisaként hagyott nyomokat a Loire történetében. Ezután Chambord következik. A Loire vidékének legnagyobb kastélya uralkodók és művészek lángoló képzeletvilágából született. Építésének körülményeit máig homály fedi. A XVI. században épült pompás reneszánsz kastély egyik legfőbb nevezetessége a Leonardo da Vinci által tervezett lépcsősora. Délután Cheverny-be látogatunk. A részben lakott kastély berendezése, mértani pontossággal megtervezett parkja, trófea gyűjteménye, lebilincselő látványt nyújt. Utolsó állomásunk Chaumont erődítményszerű épülete. A középkori jellegét őrző kastély Medici Katalintól Napóleonig titkos események cinkosaként kísérte végig a múlt századokat. Kora este visszautazunk a szállásra.

6. nap: Chenonceaux - Amboise - Tours
Reggeli után Chenonceaux-ba indulunk. A Loire vidékének második leglátogatottabb kastélya nem a Loire, hanem annak egyik mellékfolyója, a Cher mentén található. „Hat hölgy kastélyának” is szokták nevezni ezt a maga nemében egyedülálló építményt.  A Cher folyóra épült "híd kastély"-t hosszú századokon keresztül csak hölgyek alakították, de a legzordabb férfiszíveket is megdobogtatja. Ma minden egyes része letűnt korok híres dámáiról zeng dalokat. Néhány kilométer után elérjük Amboise-t. Itt található a legelső reneszánsz királyi kastélyok egyike. Kápolnája őrzi Leonardo da Vinci földi maradványait. Napnyugta felé betérünk egy több száz éves pincébe, ahol a híres tourain-i borokat kóstoljuk meg. Ezután Tours-ba, pannóniai Szent Márton városába utazunk, mely a Loire és a Cher folyó alkotta háromszögben fekszik. Franciaország kulturális és történelmi városa címet viseli. A város leghíresebb püspöke Szent Márton, pannóniában született 316-ban és római katonaként került a gall provinciába. Egy látomása hatására megkeresztelkedett és hittérítő lett. A város elbűvölő részleteit az esti fényekben csodálhatjuk meg. Szállásunkra az esti órákban térünk vissza.

7. nap: Orléans - Reims
Ezen a napon Jeanne d'Arc diadalmenetének legfontosabb állomásaiból kapunk egy kis útravalót. Jeanne d’Arc a mai napig meghatározó szerepet tölt be a nyugati kultúrában. Szent Johanna, az „orléans-i szűz”, katolikus szent, francia nemzeti hős emlékét idézzük fel. Délelőtt Orléans-ba utazunk, a Szűz legfényesebb győzelmének helyszínére. A Loire-folyó mentén fekvő város Franciaország kulturális és történelmi városa címet viseli. Látogatásunk után folytatjuk az utunkat Champagne tartomány legnagyobb városába, mely a középkortól fővárosa is egyben. A koronázások és a pezsgő városa vár ránk. A Reims-i Notre-Dame Katedrális az európai gótikus művészet egyik legfontosabb épülete, az UNESVO Világörökség része. A XIII. századi remekmű 25 királyi koronázásnak volt a színhelye. A katedrális megtekintése és autóbuszos városnézés után folytatjuk utunkat szálláshelyünk felé.

8. nap: Freyming Merlebach - Budapest
Reggeli a szállodában, majd megkezdjük utazásunkat Magyarországra. Rövid pihenőkkel folyamatosan utazunk haza. Megérkezés Budapestre a késő esti órákban.

x Párizs és a mesebeli kastélyok világa
Utazás: autóbusszal          Szállás: **szálloda           Ellátás: reggeli
 
Részvételi díj: 159.900,-Ft/fő,    Félpanzió (5 vacsora): 32.000,- Ft/fő
 Egyágyas felár: 55.000,-Ft/fő    Biztosítás: 4.560,-Ft/fő   Sztornó biztosítás: 1,5%
 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
kötelezően fizetendő audio-guide: 2.400,- Ft
2 napos múzeumbérlet:48 EUR
4 napos múzeumbérlet:62 EUR
Louvre magyar nyelvű tárlatvezetéssel:30 EUR
Sétahajózás a Szajnán:15 EUR
Pantheon: 8,50 EUR
Notre Dame torony: 9 EUR
Versailles fakultatív kirándulás:35 EUR
Montparnasse torony: 17 EUR
Versailles/kert: 9 EUR
Invalidusok + Napóleon sírja: 11 EUR
Orsay Múzeum: 12 EUR
Viaszmúzeum: 22,5 EUR
Rodin Múzeum: 10 EUR
Loire-völgye egy-egy kastély: kb 10-13 EUR
idegenforgalmi adó (Párizs): 0,5 EUR/fő/éj

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video-, vagy DVD, büfé.
 
Felszállási lehetőségek:
Budapest - Déli pu. Koronaőr köz: 06:00
Tata – Shell kút, 64-es km, Remeteségi pihenő 06:45
Győr - M1-es autópálya 119-es km, Arabona pihenő, OMV benzinkút: 07:30
Mosonmagyaróvár - M1-es autópálya 163-as km, Mosoni pihenő, MOL-Marché benzinkút: 07:50